linkedin logo bw
twitter logo bw
facebook logo bw
UGENT NEEMT DEEL AAN SIEMENS INDUSTRY ACADEMY
Siemens Industry Academy kondigt bij de start van het nieuwe academiejaar verdere uitbreidingen aan. Lees meer
PARTNERSCHAP SCHNEIDER ELECTRIC EN CEBEO
Schneider Electric overhandigde op 1 september het Industrial Automation Distributor (IAD) certificaat aan Cebeo, gespecialiseerde groothandel in elektrotechnisch materiaal.  Lees meer
WINNAARS BEKEND KAMP C 3D-PRINT WEDSTRIJD
Kamp C, het Provinciaal Centrum voor Duurzaamheid en Innovatie in Westerlo, heeft de namen van de winnaars bekendgemaakt van hun 3D printing wedstrijd. Lees meer
prev
next

SIRRIS Industry 4.0 Transformation

 

 

WEG BREIDT W60-MOTORLIJN UIT

10/09/2020

WEG heeft zijn assortiment W60-motoren uitgebreid.

De driefasige inductiemotoren zijn de meest compacte modulaire motoren op de markt en zijn nu beschikbaar in bouwgrootten 335H/G en 400G/F. De nieuwe afmetingen zijn ideaal voor toepassingen als compressoren, pompen en ventilatoren en zijn ontwikkeld voor de IEC-markt (International Electrotechnical Commission).

Als uitbreiding op het bestaande assortiment W60-motoren, zijn de nieuwe bouwgrootten een van de meest compacte die op de markt beschikbaar zijn, met een zeer kleine voetafdruk voor installatie vergeleken met soortgelijke producten. Vanwege de horizontaal gemonteerde motor die specifiek voor een geoptimaliseerde bouwvorm is ontwikkeld, is de reeks ook ongelooflijk eenvoudig te monteren en te installeren in een faciliteit.  

De bestaande W60-motorlijn is ontwikkeld volgens de intense vereisten van de olie- en gas-, mijnbouw- en watersector. Het steeds grotere assortiment W60-bouwvormen is ontwikkeld met behulp van de meest geavanceerde software en heeft een robuuste constructie, waardoor de motoren inzetbaar zijn in de zwaarste omgevingen. Daardoor zijn de motoren geschikt voor alle hoge impact- en snelheidstoepassingen.

Dankzij de hoogwaardige gietijzeren behuizing en motorschilden voorzien van glijlagers garandeert deze robuuste constructie lage trillings- en geluidsniveaus.  Zelfs bij de grotere bouwgrootten worden dezelfde resultaten bereikt door een speciaal ontworpen stalen behuizing en geselecteerde glijlagers.

Net als alle motoren in de W60-reeks zijn motoren met de recent uitgebrachte bouwgrootten verkrijgbaar in drie verschillende configuraties voor koeling: open en zelfventilerend (IC01), gesloten luchtgekoelde ventilatie (IC611) en gesloten met lucht/water-warmtewisselaar (IC81W). Afhankelijk van de gebruikte methode van motorkoeling hebben de motoren een beschermingswaarde van IP24 tot en met IP55. 

'Het is niet eenvoudig om een balans te vinden tussen bouwgrootte en kracht', aldus Marek Lukaszczyk,marketingmanager voor Europa bij WEG. 'Met de kleinste bouwgrootte op de markt vereist de W60-motor een installatiegebied met een heel kleine voetafdruk. Dankzij de deskundige engineering van het team bij WEG en het gebruik van geavanceerde ontwerpsoftware heeft de bouwgrootte van de motor niet op vermogen en robuustheid ingeboet.' 

'Met behulp van de meest geavanceerde software hebben we een motorlijn ontworpen die uitstekend presteert in de meest extreme bedrijfsomstandigheden — en de uitbreiding van de W60-reeks met bouwgrootten 335H/G en 400G/F getuigt van ons succes', concludeert Lukaszczyk.

Meer informatie en productspecificaties over de driefasige W60-inductiemotor kunt u vinden op www.weg.net.

 

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina