linkedin logo bw
twitter logo bw
facebook logo bw
ARDIAN VERKOOPT GANTNER AAN SALTO
Ardian, een van ‘s werelds belangrijkste privé-investeringsmaatschappijen, heeft een akkoord getekend om GANTNER Electronic Austria Holding GmbH te verkopen. Lees meer
YOKOGAWA LANCEERT COLLABORATIVE INFORMATION SERVER
Yokogawa Electric Corporation heeft een Collaborative Information Server (CI Server) ontwikkeld en zal deze in januari 2021 op de markt brengen als onderdeel van de OpreX™ Control and Safety System familie. Lees meer
ACT IN TIME PARTNER VAN INOVANCE
Act in Time is met INOVANCE een nieuw partnership aangegaan om klanten een nog completer gamma aandrijving en sturing aan te bieden. Lees meer
prev
next

SMC JSY Compact 5-Port Solenoid Valve

 

 

JAGUAR LAND ROVER VERWERKT PLASTICAFVAL TOT LUXE

05/10/2020

Jaguar Land Rover werkt met ECONYL®-nylon aan de ontwikkeling van hoogwaardige interieurs op basis van zee- en stortafval.

De modellen van Jaguar en Land Rover van de volgende generatie zullen worden uitgerust met vloermatten en bekledingen gemaakt met ECONYL®-vezels uit gerecycleerd industrieel plastic, stofafval van kledingfabrikanten, visnetten van de kweeksector, en netten achtergelaten in de oceaan – zogenaamde ‘spooknetten’.

Dit engagement om duurzame luxe-interieurs te ontwerpen met duurzaam geproduceerde en gerecycleerde materialen kadert in de 'Destination Zero'-missie van Jaguar Land Rover. Innovatie helpt om het milieu veiliger en schoner te maken en biedt klanten tegelijk een hoogwaardige, duurzame optie.

Het geregenereerde ECONYL®-nylon van Aquafil, een wereldleider in de synthetischevezelindustrie, werd al door high-end merken van mode, sportkleding en luxehorloges gebruikt om handtassen, rugzakken, badkleding en horlogebandjes te maken.

Het nylonafval wordt door Aquafil geregenereerd van over de hele wereld. In één jaar tijd recycleert het bedrijf maar liefst 40.000 ton afval. Het recyclageproces vermindert de impact van nylon op de opwarming van de aarde met 90 procent in vergelijking met het materiaal dat uit olie wordt geproduceerd. Per geproduceerde 10.000 ton ECONYL®-grondstof worden 70.000 vaten ruwe olie uitgespaard en 65.100 ton koolstofemissie-equivalent vermeden.

In geavanceerde verwerkingscentra wordt het afval geanalyseerd, behandeld en bereid als grondstof voor een chemische fabriek, waar het nylonafval wordt teruggebracht tot zijn oorspronkelijke grondstof door middel van een chemisch verwerkingsproces, depolymerisatie genoemd. Vervolgens wordt het ruwe nylonmateriaal omgezet in het ECONYL®-garen.

Gedurende het hele proces worden andere bijproducten zoals niet-nylon, metaalmaterialen of kopersulfaat dat wordt gebruikt om te voorkomen dat zeegras op visnetten groeit, verwijderd en naar alternatieve industrieën voor recyclage gestuurd.

Het resulterende geregenereerde ECONYL®-nylonpolymeer heeft dezelfde chemische en prestatiekenmerken als de fossiele grondstof, waardoor het kan worden verwerkt tot een vezel voor matten en textiel.

Dat garen kan vervolgens worden gebruikt om vloermatten te produceren voor toekomstige modellen van Jaguar en Land Rover met als doel milieubewuster en duurzamer materiaal te gebruiken en klanten toch een hoogwaardig en slijtvast product te bieden. Dit proces helpt Jaguar Land Rover om een circulaire economie te ontwikkelen in het kader van het streven naar Destination Zero.

 

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina