linkedin logo bw
twitter logo bw
facebook logo bw
ARDIAN VERKOOPT GANTNER AAN SALTO
Ardian, een van ‘s werelds belangrijkste privé-investeringsmaatschappijen, heeft een akkoord getekend om GANTNER Electronic Austria Holding GmbH te verkopen. Lees meer
YOKOGAWA LANCEERT COLLABORATIVE INFORMATION SERVER
Yokogawa Electric Corporation heeft een Collaborative Information Server (CI Server) ontwikkeld en zal deze in januari 2021 op de markt brengen als onderdeel van de OpreX™ Control and Safety System familie. Lees meer
ACT IN TIME PARTNER VAN INOVANCE
Act in Time is met INOVANCE een nieuw partnership aangegaan om klanten een nog completer gamma aandrijving en sturing aan te bieden. Lees meer
prev
next

SMC JSY Compact 5-Port Solenoid Valve

 

 

WEG ONTWIKKELT COATING TEGEN CORONA

15/10/2020

De Braziliaanse afdeling Coatings en lakken van motorenbouwer WEG heeft een nieuwe antivirale coating ontwikkeld. 

De nieuwe coating, die ontwikkeld is voor gebruik op professionele machines en apparatuur in ziekenhuizen, laboratoria en medische omgevingen, maakt 99,9% van coronavirus onschadelijk binnen enkele minuten dat het in contact komt met het oppervlak.

De polyurethaancoating W-THANE APA 501 is gedurende de coronavirus pandemie ontwikkeld voor de vele sectoren waarvoor WEG producten en diensten levert en die ernaar streven om de hygiëne en veiligheid te verbeteren.

De ontwikkeling van de coating volgt de aanbevelingen van de National Agency of Health Surveillance, de toezichthoudende instantie voor volksgezondheid in Brazilië, en is vervaardigd aan de hand van methodologieën opgesteld volgens de International Standard BS ISO 21702:2019. De coating wordt aanbevolen ter bescherming van industriële apparatuur die in omgevingen met hoog risico wordt gebruikt, zoals ziekenhuizen, medische centra en laboratoria en tevens voor andere machines die binnen deze faciliteiten worden gebruikt. Daarnaast is het echter ook geschikt voor gebruik in diverse marktsectoren, zoals voor bedrijfsinstallaties en apparatuur en in het openbaar vervoer.

De nieuwe coating komt voort uit onderzoek en ontwikkeling bij de afdeling Coatings en lakken — een divisie van de mondiale WEG Group. De coating maakt gebruik van antivirale stoffen die ervoor zorgen dat coronavirus niet op behandelde oppervlakken kan overleven en is grondig getest voor het coronavirustype MHV-3.

'Wij sparen kosten noch moeite bij het ontwikkelen van technologieën in de strijd tegen COVID-19', benadrukte Reinaldo Richter, hoofddirecteur van WEG Coatings. 'Wij hebben een team hoogopgeleide onderzoekers tot onze beschikking voor dit project en hebben het verwachte resultaat in recordtijd bereikt.' Net als bij alle andere verfproducten en coatings van WEG is de nieuwe antivirale coating beschikbaar in diverse kleurenschema’s voor elke medische of industriële omgeving.

Meer informatie over WEG kunt u vinden op www.weg.net.

 

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina