linkedin logo bw
twitter logo bw
facebook logo bw
ARDIAN VERKOOPT GANTNER AAN SALTO
Ardian, een van ‘s werelds belangrijkste privé-investeringsmaatschappijen, heeft een akkoord getekend om GANTNER Electronic Austria Holding GmbH te verkopen. Lees meer
YOKOGAWA LANCEERT COLLABORATIVE INFORMATION SERVER
Yokogawa Electric Corporation heeft een Collaborative Information Server (CI Server) ontwikkeld en zal deze in januari 2021 op de markt brengen als onderdeel van de OpreX™ Control and Safety System familie. Lees meer
ACT IN TIME PARTNER VAN INOVANCE
Act in Time is met INOVANCE een nieuw partnership aangegaan om klanten een nog completer gamma aandrijving en sturing aan te bieden. Lees meer
prev
next

SMC JSY Compact 5-Port Solenoid Valve

 

 

NIEUWE DIGITALE FLOWSCHAKELAAR VAN SMC

15/10/2020

De nieuwe digitale flowschakelaar van SMC (PF3W-Z/L-serie) is een betrouwbare en efficiënte oplossing in processen die afhankelijk zijn van de vloeistofstroom.

Of het nu gaat om het koelwater van spuitgietmachines en laspistolen of om koel- en temperatuurregelaars, alleen met alle relevante gegevens kunnen de processen soepel verlopen.

Van de halfgeleider- tot de automobiel- en laserindustrie moeten procesingenieurs zorgen dat vloeistoffen snel en met het ideale bereik door machines en systemen stromen. Nauwkeurige metingen zijn daarom essentieel. Als in koelprocessen nauwkeurigheid niet is gegarandeerd, kan het proces worden verstoord of zelfs volledig uitvallen, met onnodige kosten tot gevolg.

IO-Link protocol

SMC heeft aan de digitale flowschakelaars van deze serie een IO-Link-uitgang toegevoegd om het proces efficiënter en veiliger te maken. Daardoor is realtime diagnose van het apparaat mogelijk, zodat bij afwijkingen direct kan worden gereageerd. De IO-Link-uitgang biedt ook toegang op afstand tot de gegevens van het apparaat en de status van het proces. Dit verbetert de betrouwbaarheid van het proces en vermindert de totale kosten.

Het IO-Link-communicatieprotocol zorgt voor een snellere inbedrijfname en eenvoudige vervanging van een apparaat, omdat de parameters in de master kunnen worden opgeslagen. Dankzij standaardbekabeling via een M8-connector is de aansluiting in enkele seconden voltooid. De PF3W-Z/L-serie is op basis van de IP65-beschermingsgraad zeer veilig en biedt bescherming tegen het binnendringen van stof en water.

Display in drie kleuren

Het display in drie kleuren toont niet alleen het debiet, maar ook de gegevens van de instelwaarde, de cumulatieve waarde en de maximum- en minimum waarden. De gebruiker kan eenvoudig schakelen tussen de parameters. Bovendien kan het display worden gedraaid. Na installatie kan het zonder gereedschap horizontaal of verticaal worden uitgelijnd, waardoor het aflezen eenvoudiger is, zelfs vanuit lastige posities.

De serie valt op door de compacte afmetingen die ongeveer 40% kleiner zijn dan van eerdere versies. Het nominale debiet voor water varieert van 0,5 tot maximaal 250 l/min. Een geïntegreerde temperatuursensor zorgt voor extra diagnostische nauwkeurigheid van de processen in het weergavebereik van -10 tot +110 °C. Optioneel is de PF3W-Z/L-serie van SMC ook verkrijgbaar met een afsluiter voor debietregeling, waardoor meer toepassingen mogelijk zijn.

Meer informatie: https://www.smc.eu/nl-nl/products/pf3w~55213~nav#s

www.smc.be

 

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina