linkedin logo bw
twitter logo bw
facebook logo bw
TIPS VOOR MEER PRODUCTIVITEIT
Tips door Sirris voor meer productiviteit. Lees meer
ONLINE EVENT OVER BIG DATA
Interesse in wat ‘big data’ precies betekent en wat de talrijke mogelijkheden ervan zijn? Lees meer
NOOTEBOOM INVESTEERT IN YASKAWA LASROBOT
Nooteboom Trailers, een familiebedrijf opgericht in 1881, biedt haar klanten integrale speciaaltransport-modellen voor uitzonderlijk wegvervoer. Lees meer
prev
next

SMC JSY Compact 5-Port Solenoid Valve

 

 

ROBOTLAND OPENT DE DEUREN

10/12/2020

Vanaf 28 december opent Robotland in Essen zijn deuren.

Het ambitieuze project van ondernemer Luc Van Thillo heeft tot doel jongeren warm te maken voor een loopbaan als technicus of ingenieur. 

Luc Van Thillo verdiende goed geld met zijn automatiseringsbedrijf AVT en weet hoe moeilijk het is om geschoold en gemotiveerd personeel te vinden. ‘Bij techniek denken de mensen aan vuile handen. Dat is al lang niet meer zo. Als ik vroeger aan sollicitanten vertelde dat met onze technologie onderdelen van een Ariane-raket worden verplaatst, dan waren ze altijd meteen geïnteresseerd. Technische sectoren hebben het vaak lastig om mensen aan te werven. Ik wil het onderwijs helpen om dat op te lossen en ik wil kinderen motiveren om voor technische richtingen te kiezen.’

De ondernemer heeft de oude Douaneloods naast het Essense treinstation omgebouwd tot een technologiepark vol met robotarmen, kranen, pneumatische en hydraulische speeltjes. Alles is interactief, want alleen kijken is saai. ‘Zelf doen is veel leuker. Hier draait alles om technologie, robots en beweging. Je moet van leren iets plezierig maken, zo krijgen jongeren het gevoel dat ze iets concreet hebben bijgeleerd. Wij hebben in Vlaanderen gigantisch creatieve en flexibele mensen en zijn heel sterk in onze plan trekken. Een werknemer in China wacht altijd op instructies, maar onze mensen nemen zelf initiatief’, legt Luc Van Thillo uit.

Een team van zo’n 15 instructeurs legt bij alle onderdelen uit hoe de techniek er achter werkt. Dat gaat van de werking van tandwielen, de wet van Bernoulli, het nut van een spiraalvijzel, het principe van katrollen om lasten te verplaatsen, het gebruik van perslucht en hydraulica, het functioneren van sensoren, tot de toekomstige impact van Internet of Things, … De bezoekers maken kennis met de meest innovatieve transport- en robottechnieken van dit moment. 

Omdat Robotland wegens corona strikte ontvangsregels heeft, zal het gloednieuwe technologiepark tijdens de kerstvakantie open zijn in 2 tijdsloten. Dit van 10u tot 13u en van 14u tot 17u. Tussen 13u en 14u worden de exhibits ontsmet.
Vanaf 2 januari 2021 is Robotland alleen geopend op woensdagmiddag en in het weekend. Er moet worden gereserveerd via het online ticketsysteem.

Tickets en info kan je vinden op de website www.robotland.tv.

 

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina