linkedin logo bw
twitter logo bw
facebook logo bw
TIPS VOOR MEER PRODUCTIVITEIT
Tips door Sirris voor meer productiviteit. Lees meer
ONLINE EVENT OVER BIG DATA
Interesse in wat ‘big data’ precies betekent en wat de talrijke mogelijkheden ervan zijn? Lees meer
NOOTEBOOM INVESTEERT IN YASKAWA LASROBOT
Nooteboom Trailers, een familiebedrijf opgericht in 1881, biedt haar klanten integrale speciaaltransport-modellen voor uitzonderlijk wegvervoer. Lees meer
prev
next

SMC JSY Compact 5-Port Solenoid Valve

 

 

MEETAPPARATUUR SENTRON-PORTFOLIO VAN SIEMENS

16/12/2020

In het laatste kwartaal van dit jaar richt Conrad Electronic zich met gerichte aanbiedingen en een uitgebreid assortiment op de kern van de elektrotechniek, namelijk de test- en meettechniek.

Onder de 25.000 technische oplossingen bevinden zich ook meet- en ijkrechtconforme meetsystemen, waarmee zakelijke klanten een normconforme begrenzing van stroomhoeveelheden voor gebruik door derden kunnen realiseren.

Om deze meting te kunnen uitvoeren en daarbij aan alle wettelijke vereisten te voldoen, kunnen zakelijke klanten vanaf nu via het Conrad Sourcing Platform beschikken over de meetapparaten 7KM PAC2200 uit het Sentron-portfolio van Siemens. De B2B-distributeur richt zich daarmee in eerste instantie op verantwoordelijken op het gebied van onderhoud (MRO) en facility management, die het energieverbruik in het bedrijf in de gaten willen houden en deze nauwkeurig af moeten grenzen van de hoeveelheid energie die door derden worden gebruikt.

'Bedrijven die elektrische energie aan een andere natuurlijke of juridische persoon als eindverbruiker ter beschikking stellen, bieden wij met de meetapparaten van Siemens een innovatieve oplossing om de omvang van het stroomverbruik van derden nauwkeurig en ijkrechtconform te registreren. Daarbij kun je denken aan het stroomverbruik in verhuurde ruimtes, een beheerde kantine, apparaten van derden, geleasde apparaten zoals drankautomaten of gehuurde IT-infrastructuur', zegt Susanne Storch, Senior Expert Product Manager van Conrad Electronic. 

Voor bedrijven zonder eigen stroomvoorziening is de registratie en begrenzing van het energieverbruik (kWh) met een MID-gecertificeerd meetapparaat, bijvoorbeeld de Sentron 7KM PAC2200 MID, voldoende. Zowel bij MID- als CLP-gecertificeerde meetapparaten kan het opgelopen eigenverbruik en het verbruik door derden jaarlijks administratief worden verwerkt en gemeld. De situatie is anders voor bedrijven die ook zelf opgewekte stroom verbruiken. In dit geval moet met een op het kwartier nauwkeurige meting de tijdgelijkheid tussen zelf opgewekte en verbruikte energie door het registreren van het energieverbruik (kWh) in intervallen van 15 minuten en tijdsynchroon op het voorgeschreven tijdstip worden gewaarborgd. Deze en alle andere vereiste criteria worden door het meetapparaat Sentron PAC2200 CLP (certified load profile) vervuld, waardoor het een optimaal hulpmiddel is bij de afgrenzing van het stroomverbruik door derden.

Beide modellen maken een continue meting van schijnvermogen, blindvermogen en werkzaam vermogen bij spanningen van maximaal 400 V tussen de fasedraden (L-L) en 230 V (L-N) mogelijk. Ze zijn bovendien meet- en ijkrechtconform volgens PTB-A50.7 en zijn ontworpen voor continustromen van 10 resp. 65 A. Alle meetwaarden kunnen ook worden opgeslagen in een gecertificeerd 15-minuten-belastingsprofielgeheugen met een opslagcapaciteit voor alle afrekeningsrelevante gegevens over een periode van twee jaar. 

De meetapparaten hebben een functie waarmee de netfrequentie automatisch wordt gemeten, zonder fixatie op 50 of 60 Hz. Voor alle metingen maken de apparaten gebruik van de True-RMS-procedure (TRMS). Een LC-display met achtergrondverlichting zorgt ervoor dat meetwaarden ook bij weinig omgevingslicht kunnen worden afgelezen. De apparaten beschikken over een LAN-interface met Modbus-TCP-protocol en zijn goedgekeurd conform MID. Aan de voorzijde voldoen de meetapparaten aan de norm IP40. Aan de achterzijde bereiken ze IP20. Voor de ingebouwde toestand geldt beschermingsklasse II. De 6TE brede meetapparaten zijn geschikt voor DIN-railmontage en voor inbouw in vaste installaties, schakelkasten of zekeringkasten in afgesloten, droge ruimtes. De meetapparatuur is ontworpen voor gebruik bij temperaturen van -25 tot 55 °C. De afmetingen bedragen 71 mm x 108 mm x 97 mm (L x B x H). 

Meer informatie over de meetapparaten van Siemens bij Conrad vindt u hier:
https://www.conrad.be/facility-management

 

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina