linkedin logo bw
twitter logo bw
facebook logo bw
TIPS VOOR MEER PRODUCTIVITEIT
Tips door Sirris voor meer productiviteit. Lees meer
ONLINE EVENT OVER BIG DATA
Interesse in wat ‘big data’ precies betekent en wat de talrijke mogelijkheden ervan zijn? Lees meer
NOOTEBOOM INVESTEERT IN YASKAWA LASROBOT
Nooteboom Trailers, een familiebedrijf opgericht in 1881, biedt haar klanten integrale speciaaltransport-modellen voor uitzonderlijk wegvervoer. Lees meer
prev
next

SMC JSY Compact 5-Port Solenoid Valve

 

 

CKS HEEFT DUURZAAM BEDRIJFSGEBOUW

06/01/2021

CKS, specialist in elektrotechniek, nam zijn intrek in een nieuw gebouw, gelegen aan de ingang van het industrieterrein van Dilsen-Stokkem.

Het gloednieuwe bedrijfspand met grote glaspartijen aan de Kruishoefstraat is voortaan de uitvalsbasis voor het elektrotechnisch bedrijf én fungeert tevens als visitekaartje.

Dankzij een vernuftige KWO(koude- en warmteopslag)-installatie heeft het gebouw van CKS geen fossiele brandstoffen nodig. Het KWO-systeem gebruikt de ondergrond als warme én koude bron. In de winter zorgt de warmte, die in de zomer werd opgeslagen in de warme bron, voor het opwarmen van het gebouw. In de zomer zorgt het gekoelde water - dat in de winter werd opgeslagen in de koude bron - dat het gebouw voldoende kan afkoelen.

'In combinatie met zonwerend driedubbel isolatieglas, een pv-installatie van 150 kWp en 12 laadpunten voor elektrische wagens, gaan we de toekomst duurzaam en ecologisch tegemoet', zegt Lode Colson, zaakvoerder van CKS.

'Duurzaam bouwen vormt van A tot Z de rode draad van de nieuwbouw van CKS', voegt Ismael Gielen van Bisar toe. 'Vanaf de prille conceptuele fase tot en met de uitwerking, hebben we steeds voor de meest ecologisch verantwoorde optie gekozen. We hebben zelfs van de natuurlijke glooiing gebruik gemaakt om vervolgens zo weinig mogelijk graafwerk te moeten verrichten.'

Naast een slim energiesysteem en het implementeren van duurzame bouwtechnieken, staat de nieuwbouw in functie van het welbevinden van de medewerkers van CKS.

Sabine Pannemans, zaakvoerder van CKS, licht toe: 'Onze medewerkers zijn het hart van ons bedrijf. Daarom zijn we expliciet ‘van binnenuit gaan ontwerpen’ en hebben we allereerst de individuele noden van elke afdeling in kaart gebracht.' De pijlen van de nieuwbouw richten zich op het creëren van een gezonde en aangename werkomgeving. Veel licht en open ruimte, aandacht voor ergonomie, een goede akoestiek en elkaar zo min mogelijk storen vormen de krijtlijnen van het ontwerp. 

www.cks.be

 

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina