linkedin logo bw
twitter logo bw
facebook logo bw
TIPS VOOR MEER PRODUCTIVITEIT
Tips door Sirris voor meer productiviteit. Lees meer
ONLINE EVENT OVER BIG DATA
Interesse in wat ‘big data’ precies betekent en wat de talrijke mogelijkheden ervan zijn? Lees meer
NOOTEBOOM INVESTEERT IN YASKAWA LASROBOT
Nooteboom Trailers, een familiebedrijf opgericht in 1881, biedt haar klanten integrale speciaaltransport-modellen voor uitzonderlijk wegvervoer. Lees meer
prev
next

SMC JSY Compact 5-Port Solenoid Valve

 

 

SIEMENS 'EMPLOYER READY FOR THE FUTURE OF WORK'

06/01/2021

Technologiespeler Siemens heeft – als één van de eerste ondernemingen in België - het label ‘Employer ready for the future of work’ ontvangen van technologiefederatie Agoria.

Het label maakt deel uit van Agoria’s ‘Be The Change’-charter, dat bedrijven oproept om hun personeelsbeleid af te stemmen op de arbeidsmarkt van morgen. Daarbij schuift de federatie tien engagementen naar voor, waarvan Siemens er reeds drie aanging. 

In 2018 maakte Agoria samen met de werkgelegenheidsagentschappen VDAB, Forem en Actiris ‘Be The Change’, een grondige studie die de evolutie van de arbeidsmarkt in ons land tot 2030 in kaart bracht. Vandaag werd een nieuwe editie van de studie gepubliceerd. Permanente vorming is één van de belangrijkste actiedomeinen waar de komende jaren moet in geïnvesteerd worden om de Belgische concurrentiekracht te verzekeren. 

My Learning World 

Siemens zet al langer fors in op onderwijs en ‘life long learning’ via o.a. ‘My Learning World’, een digitaal Learning Experience platform waarin meer dan 30.000 relevante e-learnings, video’s, webinars, VR-trainingen, e-books en meer worden aangeboden.

'Het platform laat medewerkers toe om zelf te kiezen waar en wanneer ze een opleiding willen volgen', legt HR Director Ivo Christiaens uit. 'Daardoor krijgt iedereen de kans om zijn of haar employability te vergroten en technische kennis op peil te houden. Een slim algoritme zorgt ervoor dat medewerkers aanbevelingen krijgen die passen bij hun profiel en ambities. Bovendien biedt het platform functies die het delen van interessante opleidingen tussen medewerkers ondersteunt.'

Leercultuur stimuleren

Om die leercultuur verder te ondersteunen, organiseert Siemens ook digitale leerweken. In die week worden medewerkers extra aangemoedigd om gebruik te maken van het leeraanbod. 

'Daarmee willen we het signaal geven dat leren kan en mag', vervolgt Ivo. 'Op termijn hopen we uiteraard dat leren een tweede natuur wordt voor onze medewerkers en dat ze zelf hun optimale groei- en leerpad uitstippelen via My Learning World. Zo blijven ze relevant in hun huidige en toekomstige jobs, en dat is precies waarom we het Be The Change-charter hebben onderschreven.'

 

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina