linkedin logo bw
twitter logo bw
facebook logo bw
IFR ZIET 5 GROTE ROBOTTRENDS
Het aantal jaarlijkse installaties van industriële robots is binnen tien jaar (2010-2019) meer dan verdrievoudigd en bereikte 381.000 eenheden in fabrieken over de hele wereld. Lees meer
SCHNEIDER MODICON SWITCH
Een industriële “switch” moet betrouwbaar, cyberveilig, compatibel én robuust zijn. Lees meer
KIM POVLSEN LEIDT UNIVERSAL ROBOTS
Teradyne maakt bekend dat Kim Povlsen is benoemd tot voorzitter van Universal Robots. Lees meer
prev
next

New product SMC: Digital Flow Switch Manifold for Water

 

 

NIEUWE FLEXICOMPACT VAN SICK

04/02/2021

De nieuwe FlexiCompact-veiligheidssturing van SICK biedt schaalbaarheid en functionaliteit voor elke toepassing.

De FlexiCompact van SICK is een nieuwe modulaire veiligheidssturing die zich onderscheidt door zijn verbeterde gebruiksvriendelijkheid en veiligheidstechniek.

Tegelijkertijd stelt de veiligheidssturing gebruikers van geautomatiseerde machines in staat om ze productiever te bedienen dankzij de schaalbare prestaties en de intelligente diagnosefuncties. De FlexiCompact kan geïntegreerd worden in verschillende veldbussen en Industry 4.0-toepassingen. Compacte systemen, robots, verpakkingsmachines en basistoepassingen voor bewegingssturing profiteren voortaan van een maximale mate van veiligheid.

De veiligheidssturing is het centrale onderdeel van elke veiligheidstoepassing. Ze evalueert de informatie van de veiligheidsgecertificeerde optische sensoren en schakelaars. Haar veiligheidsfunctie garandeert de veilige reactie van alle aangesloten actuatoren. De nieuwe FlexiCompact, een veiligheidssturing voor machines met een gemiddelde tot complexe veiligheidslogica, wordt gekenmerkt door haar uitzonderlijke gebruiksvriendelijkheid, flexibiliteit, efficiëntie en kosteneffectiviteit.

Verbeterde gebruiksvriendelijkheid

De nieuwe FlexiCompact-veiligheidssturing biedt gebruikers in de machinebouw een verbeterde gebruiksvriendelijkheid op vele gebieden. Dankzij het modulaire hardwareplatform kan men de sturing integreren op een flexibele, toepassingsgerichte en kostenefficiënte manier. Als de eisen aan de veiligheidssturing toenemen, kan ze vervolgens aangepast of uitgebreid worden met maximaal 12 modules. De technische tool Safety Designer met gecertificeerde functieblokken garandeert een intuïtieve, snelle en eenvoudige configuratie en documentatie van de veiligheidslogica via slepen en neerzetten. De voor de toepassing geoptimaliseerde slanke behuizing bespaart ruimte in de schakelkast. De frontconnectoren kunnen vooraf gemonteerd worden en maken een eenvoudige, tijd- en kostenbesparende bedrading mogelijk. Coderingssleuven bieden extra veiligheid bij de installatie. Het TFT-scherm toont alle relevante ingangen en instellingen tijdens de inbedrijfstelling en het onderhoud, waardoor de veiligheidssturing snel ingesteld en direct gebruikt kan worden.

Snellere veiligheid voor meer productiviteit

Veiligheidsvoorzieningen die sneller reageren, kunnen dichter bij de machine geïnstalleerd worden. Hierdoor nemen ze minder ruimte in beslag. Dankzij de snelle reactietijden ondersteunt FlexiCompact dit type ruimtebesparende oplossing en veiligheidsontwerp. De veiligheidsgecertificeerde snelle bus aan de achterzijde wordt gekenmerkt door de korte reactietijden. Hierdoor kunnen de veiligheidsafstanden tot de machine geoptimaliseerd worden en kunnen kortere cyclustijden bereikt worden in heel dynamische processen. Gateways in veelgebruikte veldbusomgevingen en automatiseringssystemen maken het mogelijk om continu sensorinformatie en machinegegevens te verstrekken aan Industry 4.0-toepassingen.

Met intelligente realtime-diagnostiek voor meer beschikbaarheid

Soms kan probleemoplossing lijken op de spreekwoordelijke naald in een hooiberg zoeken. In een bedrijf leidt dit niet alleen tot bekommernis, maar het kost ook tijd en geld. Dat geldt niet voor de FlexiCompact: deze leest applicatiespecifieke diagnostische gegevens in realtime uit en maakt ze beschikbaar voor conditiebewaking. Hierdoor wordt de lokalisering en analyse van storingen een snel proces. Evaluaties van sensorinformatie voor predictief onderhoud zijn ook sneller beschikbaar. Op deze manier draagt de FlexiCompact bij tot kortere stilstandtijden en minder productiestoringen.

Veiligheid voor allerlei toepassingen

De trend naar miniaturisatie in de machinebouw leidt tot een grotere vraag naar ruimtebesparende veiligheidssturingen. Daarom wordt de FlexiCompact onder andere toegepast in compacte systemen, op robots en in verpakkingsmachines. Bovendien is hij in combinatie met de veilige serieschakeling FlexiLoop bij uitstek geschikt voor machines met decentrale veiligheidstrajecten. 

www.sick.be

 

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina