linkedin logo bw
twitter logo bw
facebook logo bw
PRODUCTDATA VIA EPLAN DATA PORTAL
Data vinden is nog nooit zo eenvoudig geweest! Lees meer
PALLETISEERCOBOT OP EMPACK
Yaskawa toont een palletiseercobot en vision-oplossingen op de Empack beurs in 's Hertogenbosch. Lees meer
RECORDINVESTERING ANTWERPSE HAVENINDUSTRIE
De industrie in het Antwerps havengebied investeert een recordbedrag van 11,57 miljard euro. Lees meer
prev
next

New product SMC: Digital Flow Switch Manifold for Water

 

 

SAMENWERKING COBOTRACKS EN TECHMAN ROBOTS

20/05/2021

Cobotracks slaat de handen in elkaar met internationale cobotgigant Techman Robots.

Het Genkse bedrijf Cobotracks, gespecialiseerd in de productie van tracks die de reikwijdte van cobots vergroten, behaalde onlangs de Techman certificatie.

Daarmee is het zusterbedrijf van Vansichen Linear Technology de eerste erkende fabrikant van tracks voor de internationale cobotproducent. Om dit certificaat in de wacht te slepen heeft Cobotracks een nieuw product op de markt gebracht: een zevende as voor Techman cobots die het werkbereik aanzienlijk vergroot. 

Unieke samenwerking met Techman

Het Taiwanese bedrijf Techman robots, is één van de belangrijkste spelers op de markt. Wereldwijd zijn ze de tweede grootste cobotproducent. In Azië zijn ze zelfs marktleider. Met de TM-certificatie boort Cobotracks de cobotmarkt verder aan en versterkt het bedrijf zijn huidige positie. Cobotracks is de eerste fabrikant die door Techman erkent wordt met het label “TM Plug&Play Certified” als producent van zevende assen. De producten van Cobotracks zijn perfect te integreren door de bijhorende compatibele software. Het nieuwe product heet ‘Linear Motion Plug & Play’.Eerder deed de Genkse start-up dit huzarenstukje al eens voor door een gelijkaardig certificaat (het UR+ label van Universal Robots) te behalen voor de grootste speler op de markt. Het was echter geen knip-en-plakwerk om de bestaande software van Universal Robots snel te integreren in de tracks bestemd voor een Techman cobot. In samenwerking met het Genkse bedrijf Plakoni werd in een tijdspanne van één jaar een nieuwe - op maat gemaakte - software ontwikkeld.

Cobotracks bv is zo de eerste speler in de markt van de zevende assen die zowel voor Universal Robots als voor Techman een gecertificeerde partner is. 

Groter werkbereik 

Cobots zijn collaboratieve robots die gekend zijn om (in tegenstelling tot industriële robots) samen te werken met de mens. Ze zijn laagdrempelig in zowel de aankoopprijs als in het gebruik. Cobots zijn dan ook interessant voor kmo’s alsook voor grote bedrijven waar beperkt seriewerk kan worden gedaan. Dankzij een zevende as vergroot het bereik van de cobots aanzienlijk. De lengtes (verticaal en horizontaal) waarop de cobot zich kan voortbewegen kunnen tot 50 meter lang zijn. 

Innovatieve ondersteuning

De innovatieve samenwerking tussen Cobotracks en Techman kwam er dankzij de steun van POM Limburg. De Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij van Limburg heeft als doel de economie in Limburg te ondersteunen en te versnellen. Samenwerkende bedrijven kunnen beroep doen op een subsidie om innovatieve technieken, materialen, onderzoeken en processen te ontwikkelen. 


www.cobotracks.com

 

Over Cobotracks
Cobotracks werd in 2019 opgericht door Pieter Vansichen en specialiseert zich specifiek in tracks voor cobots. Het is een zusterbedrijf van Vansichen Linear Technology, een gevestigde waarde in de lineairtechniek en heeft al een uitgebreide ervaring in het bouwen van tracks voor industriële robots. Cobotracks werd opgericht om zich volledig te focussen op de ontwikkeling, productie en verkoop van zevende assen met een geïntegreerde software om de cobot aan te sturen.

Place to be: IncubaThor 
Cobotracks is gevestigd in Genk op Thor Park, meer specifiek in de IncubaThor. Dat is dé ideale uitvalsbasis voor startende bedrijven én groeibedrijven. De site herbergt heel wat andere technologische bedrijven en biedt veel groeimogelijkheden. Die positionering past perfect bij het innovatieve karakter van Cobotracks.

 

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

leden2021