linkedin logo bw
twitter logo bw
facebook logo bw
PRODUCTDATA VIA EPLAN DATA PORTAL
Data vinden is nog nooit zo eenvoudig geweest! Lees meer
PALLETISEERCOBOT OP EMPACK
Yaskawa toont een palletiseercobot en vision-oplossingen op de Empack beurs in 's Hertogenbosch. Lees meer
RECORDINVESTERING ANTWERPSE HAVENINDUSTRIE
De industrie in het Antwerps havengebied investeert een recordbedrag van 11,57 miljard euro. Lees meer
prev
next

New product SMC: Digital Flow Switch Manifold for Water

 

 

SIEMENS KOOPT PADAM

27/05/2021

Siemens Mobility kondigt aan dat het Padam Mobility heeft overgenomen, een technologiebedrijf dat AI-gestuurde platforms en toepassingen voor on-demand- en openbaar vervoer levert.

De toonaangevende SaaS-organisatie (Software as a Service) helpt vervoersmaatschappijen om efficiënter vervoer aan te bieden in zowel stedelijke als landelijke gebieden. Deze overname versterkt de portefeuille van Siemens Mobility met slimme infrastructuur, gericht op intermodaal vervoer. Het helpt vervoersmaatschappijen bij de integratie en coördinatie van verschillende vervoersmodi, zodat de reis naadloos verloopt van de eerste tot de laatste kilometer.

Padam Mobility werd opgericht in 2014 en heeft zijn hoofdkantoor in Parijs, Frankrijk. Het DRT-platform (Demand Responsive Transport) van Padam Mobility is een softwaresuite die de merknaam krijgt van aanbieders van openbaar vervoer die doorreisdiensten willen integreren. Deze softwaresuite is gebaseerd op krachtige algoritmen en artificiële intelligentie die uitstekende resultaten opleveren en de efficiëntie verhogen. Dit biedt lokale gemeenschappen wereldwijd een geavanceerd beheersysteem dat de reiservaring voor alle gebruikers verbetert.

Met deze technologie kunnen passagiers hun collectieve rit gemakkelijk boeken en zien bestuurders hun traject in real time evolueren, dankzij een krachtige verzending, algoritmes en integratie van verkeersgegevens. Vervoersmaatschappijen kunnen de activiteiten in real time te beheren en opvolgen, en gegevens verzamelen die de dienstverlening voor reizigers verbeteren. Bovendien stelt de simulatietool openbaarvervoerautoriteiten in staat om hun beste reisoplossing te bepalen, aangezien die gegevens oplevert zoals verwachte wachttijden, kostenramingen en bezettingspercentages.

Padam Mobility heeft zijn intelligente oplossingen met succes uitgerold op meer dan 70 locaties in Europa, Azië en Noord-Amerika. Meer dan een miljoen passagiers konden al genieten van een naadloze reis dankzij de oplossing van Padam Mobility.

De overname van Padam Mobility is het recentste voorbeeld van het engagement van Siemens om zijn portfolio van intermodale oplossingen uit te breiden. Deze overname werd voorafgegaan door overnames van Hacon, Bytemark en eos.uptrade, bedrijven die ook een voortrekkersrol spelen in de ontwikkeling van oplossingen voor intermodaal vervoer. Siemens en Padam Mobility zijn overeengekomen om de financiële details van de overeenkomst vertrouwelijk te houden.

 

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

leden2021