linkedin logo bw
twitter logo bw
facebook logo bw
PRODUCTDATA VIA EPLAN DATA PORTAL
Data vinden is nog nooit zo eenvoudig geweest! Lees meer
PALLETISEERCOBOT OP EMPACK
Yaskawa toont een palletiseercobot en vision-oplossingen op de Empack beurs in 's Hertogenbosch. Lees meer
RECORDINVESTERING ANTWERPSE HAVENINDUSTRIE
De industrie in het Antwerps havengebied investeert een recordbedrag van 11,57 miljard euro. Lees meer
prev
next

New product SMC: Digital Flow Switch Manifold for Water

 

 

ONTSLAGRONDE BIJ ERIKS IN MOL

27/05/2021

De industriële dienstverlener ERIKS gaat de logistieke activiteiten in de vestigingen in Mol en Hoboken verhuizen naar Nederland en Duitsland.

Dat zorgt voor een banenverlies in Mol van 29 jobs. Daar werken nu 199 mensen. In Hoboken zou de impact beperkter zijn.

Het personeel van ERIKS vernam deze mededeling van een nakende reorganisatie van Belux topman Sytze Nijman tijdens een bijeengeroepen ondernemingsraad. Het personeel in Mol kreeg te horen dat er zoveel mogelijk naakte ontslagen worden vermeden door mensen met vervroegd pensioen te laten gaan. Voor anderen is er een begeleidingstraject naar een nieuwe job op de arbeidsmarkt.

ERIKS is gespecialiseerd in de levering van werktuigbouwkundige componenten, zoals aandrijftechnieken, rubberen afdichtingen en industriële slangen.  

In Hoboken werken 15 van de 160 medewerkers in de logistiek, maar die jobs gaan volgens de directie niet allemaal verloren. De migratie in Hoboken zou voorts ook pas vanaf het vierde kwartaal van 2022 starten. 

De reorganisatie levert volgens het management op jaarbasis een kostenbesparing op van 2 miljoen euro. De orderlijnen in Mol en Hoboken worden daarbij grotendeels verplaatst naar Alkmaar in Nederland en Halle in Duitsland.  

ERIKS maakt deel uit van SHV Holdings, een multinationaal familiebedrijf met een enorme verscheidenheid aan activiteiten. SHV is gevestigd in Nederland en is aanwezig in meer dan 60 landen op alle continenten, en heeft 60.000 medewerkers in dienst.

De raad van bestuur van ERIKS moet het plan nog goedkeuren. Er zal ook nog overleg plaatsvinden met het personeel en de vakbonden. ERIKS België telt momenteel 607 werknemers.

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

leden2021