linkedin logo bw
twitter logo bw
facebook logo bw
PRODUCTDATA VIA EPLAN DATA PORTAL
Data vinden is nog nooit zo eenvoudig geweest! Lees meer
PALLETISEERCOBOT OP EMPACK
Yaskawa toont een palletiseercobot en vision-oplossingen op de Empack beurs in 's Hertogenbosch. Lees meer
RECORDINVESTERING ANTWERPSE HAVENINDUSTRIE
De industrie in het Antwerps havengebied investeert een recordbedrag van 11,57 miljard euro. Lees meer
prev
next

New product SMC: Digital Flow Switch Manifold for Water

 

 

DOEBOEK VOOR KLEINE NERDS

03/06/2021

Kinderen en jongeren met een gezonde experimenteerdrang kunnen deze zomer weer hun hart ophalen dankzij het nieuwe Doeboek voor Kleine Nerds van Lieven Scheire, Henk Rijckaert en Hetty Helsmoortel.

Het Nerdland-drietal daagt met deze derde editie kleine (en grote) nerds vanaf 8 jaar uit om op een speelse en uitdagende manier aan de slag te gaan met wetenschap, technologie en maker-projecten. Het boek ligt vanaf 12 juni in de winkel.

HET DERDE DOEBOEK VOOR KLEINE NERDS

Net zoals de twee voorgangers staat het nieuwe Doeboek boordevol experimenten, doe-opdrachten, raadsels en puzzels. Zo leren de lezers hoe je zoals een echte spion geheimschrift ontcijfert en een laser-doolhof maakt. Hoe je een kleine miniatuurwereld bouwt in de boekenkast, of hoe je kan praten met astronauten in het ISS. Aangevuld met logigrammen, weetjes en puzzels zorgt het boek voor een goedgevulde, spannende en leerrijke zomer.

De uitgave van de Nerdland Doeboeken is intussen een halfjaarlijkse traditie. Iedere zomer- en kerstvakantie verschijnt een nieuw Doeboek via Nerdland/Borgerhoff & Lamberigts. En met succes. Zowel het eerste als het tweede Doeboek kenden een gigantisch succes en konden beide tellen als bestseller.

DE NERDLANDERS 

Lieven Scheire wordt alom geprezen voor zijn verfrissende mix van wetenschap en comedy. Zowel op papier - in zijn bestsellers DNA (2019), FYSICA (2020) en INSECTEN (2020) - als op het podium. Vanaf januari tourt hij opnieuw met zijn live show ‘DNA'.

Hetty Helsmoortel is wetenschapswatcher voor radio en televisie en organiseert het succesvolle wetenschapsfestival Sound of Science. In februari 2020 verscheen Hetty’s eerste boek, DE GEKNIPTE GENEN, over de revolutionaire CRISPR-technologie. Dit najaar gaat ze op tournee met ‘MISSIE 2021’, een theatershow over het meest spraakmakende wetenschapsnieuws van het afgelopen jaar.

Henk Rijckaert is comedian en gepassioneerd maker. Op zijn populaire YouTube-kanaal Koterij post hij iedere week een nieuw make-it-yourself avontuur: een robotinsect, een rookringgeweer en een Batman-helm uit EVA-foam, ... Dat Henk ver gaat in het makerschap, bewijst hij als organisator van Maker Faire Gent. Een groots makerfestival, volledig gewijd aan innovatie, creativiteit en curiositeit.

www.nerdland.be 

www.lievenscheire.be 

www.hettyhelsmoortel.be 

www.henkrijckaert.be

 

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

leden2021