linkedin logo bw
twitter logo bw
facebook logo bw
PRODUCTDATA VIA EPLAN DATA PORTAL
Data vinden is nog nooit zo eenvoudig geweest! Lees meer
PALLETISEERCOBOT OP EMPACK
Yaskawa toont een palletiseercobot en vision-oplossingen op de Empack beurs in 's Hertogenbosch. Lees meer
RECORDINVESTERING ANTWERPSE HAVENINDUSTRIE
De industrie in het Antwerps havengebied investeert een recordbedrag van 11,57 miljard euro. Lees meer
prev
next

New product SMC: Digital Flow Switch Manifold for Water

 

 

KUNSTSTOF OMZETTEN IN OLIE

08/07/2021

Samenwerking recycling uitgebreid: igus partner Mura Technology werkt samen met Dow.

De 'Hydrothermal Plastic Recycling Solution' van de start-up Mura Technology belooft de conversie van kunststof naar olie in slechts 25 minuten. Om een begin in een duurzame circulaire economie te doen slagen, ondersteunen wereldwijd actieve bedrijven zoals igus de ontwikkeling van deze technologie. Dow Chemical, 's werelds op één na grootste chemische bedrijf, is nu als partner ingestapt.

Met de 'Hydrothermal Plastic Recycling Solution' (HydroPRS), heeft Mura Technology een nieuwe technologie ontwikkeld voor chemische kunststof recycling. Het doel is om een duurzame circulaire economie te bouwen voor kunststoffen en om te voorkomen dat kunststof afval in het milieu terecht komt. De methode maakt gebruik van water, hitte en druk, om kunststof afval in slechts 25 minuten weer in olie te om te zetten. De start-up Mura Technology is al samenwerkingen aangegaan met het engineering-bedrijf KBR en motion plastics specialist igus. igus was eind 2019 de eerste investeerder uit de industriële sector en verhoogde haar investering tot 5 miljoen euro in maart. Nu is Dow Chemical, een wereldwijde ontwikkelaar en producent van kunststoffen, ook ingestapt als een andere grote partner. De samenwerking zal de schaalvergroting van Mura's geavanceerde recyclingproces verder stimuleren.

Kunststof afval wordt nieuw verpakkingsmateriaal

's Werelds eerste faciliteit waar HydroPRS op een grote schaal wordt toegepast wordt momenteel gebouwd in Teesside, in het VK. Men verwacht dat de eerste productielijn met een capaciteit van 20.000 ton per jaar in 2022 in bedrijf wordt genomen. Wanneer alle vier de productielijnen eenmaal zijn voltooid, dan kan Mura tot 80.000 ton kunststof afval per jaar recyclen en Dow voorzien van de grondstoffen die worden verkregen in het proces.

Dow zal deze gebruiken voor het ontwikkelen van nieuwe kunststoffen voor het verpakken van levensmiddelen en andere verpakkingsproducten, welke uiteindelijk weer terecht komen in wereldwijde toevoerketens. Dow's inzet is ook bedoeld om aan te tonen dat Mura's oplossing kan voldoen aan zowel de duurzaamheids- als prestatie-eisen van de sector en dat producten gemaakt met HydroPRS op een grote schaal gebruikt kunnen worden voor het produceren van nieuwe kunststoffen. igus CEO Frank Blase verwelkomt de samenwerking: 'Sterke samenwerkingsverbanden zijn nodig om een doorbraak voor deze technologie te realiseren en daarmee een merkbaar effect voor het milieu te creëren. We zijn erg blij voor Mura dat Dow nu ook mee doet.'

www.igus.be

 

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

leden2021