DERTIG KAARSJES VOOR WEG BENELUX
WEG, wereldleider in aandrijfsystemen, viert zijn 30-jarig bestaan in de Benelux. Lees meer
SCHNEIDER ELECTRIC PLEIT VOOR ELEKTRISCHE TOEKOMST
Schneider Electric doet een oproep aan regeringen, bedrijven en individuen wereldwijd om zich bewust te worden van de gigantische rol die ze kunnen spelen bij het bouwen van een meer elektrische en digitale toekomst, die veerkrachtig is op het vlak van energie.  Lees meer
FEE EN TECHLINK FUSEREN
Onder de naam Techlink, maar met een nieuwe baseline "Linking Techniques", omvat de federatie nu ongeveer 3.150 bedrijven waaronder fabrikanten, invoerders, groothandels, installateurs en bedrijven actief in technisch onderhoud & energie- en afvalbeheer. Lees meer
prev
next

A new video from Apex Dynamics

 

 

SCHNEIDER ELECTRIC WINT MICROSOFT SUSTAINABILITY AWARD

15/07/2021

Schneider Electric is door Microsoft erkend als winnaar van de 2021 Sustainability Changemaker Partner of the Year Award.

De prijs onderstreept de impact die Schneider heeft gehad voor zijn klanten bij het vaststellen en bereiken van de doelstellingen op vlak van decarbonisatie met behulp van de EcoStruxure™-softwareoplossingen, ondersteund door technologieën van Microsoft.    

Over de periode van 2018 tot 2020, hielp Schneider Electric zijn klanten 134 miljoen ton CO2-uitstoot te besparen. De dag van vandaag loopt dit zelfs op tot 276 miljoen ton uitstoot (tegen het einde van het eerste kwartaal van 2021). De groep werd in februari zelfs uitgeroepen tot 's werelds meest duurzame onderneming door Corporate Knights, die bedrijven helpt de kloof te dichten tussen het opstellen van klimaatambities en het realiseren ervan. Met behulp van het EcoStruxure™-portfolio, dat wordt aangedreven door de meest geavanceerde technologie van Microsoft Azure, helpt Schneider organisaties bij het vaststellen, bereiken, meten én rapporteren van wetenschappelijk onderbouwde decarbonisatiedoelstellingen, terwijl deze doelstellingen een positieve impact hebben op hun bedrijfsvoering. 

'Het winnen van de 2021 Microsoft Sustainability Changemaker Partner of the Year Award is een geweldige erkenning voor het werk dat we samen doen om de klimaatverandering aan te pakken. Het is een zeer waardevolle samenwerking met Microsoft en in de toekomst zullen we werken aan de implementatie van een nieuw systeem, namelijk EcoStruxure™ Traceability Advisor. Deze oplossing zal onze wederzijdse klanten helpen om de enorme hoeveelheid gegevens in hun waardeketen te verbinden en zo een veerkrachtige, traceerbare toeleveringsketen uit te bouwen. Wij weten als geen ander, als 's werelds meest duurzame bedrijf uitgeroepen door Corporate Knights, dat de toekomst groen, slim, mensgericht is én aangedreven door hernieuwbare energie. We zijn vereerd dat onze missie wordt gedeeld door onze partners. Ondertussen blijven wij ons productaanbod uitbreiden en ons 30-jarig samenwerkingsverband met Microsoft versterken om samen te blijven bouwen aan een duurzame toekomst'aldus Philippe Delorme, Executive Vice-President, Energy Management bij Schneider Electric. 

Eén van de klanten die Schneider Electric, samen met Microsoft, heeft geholpen, is onder andere JLL, één van 's werelds grootste vastgoedeigenaars. JLL heeft straffe doelstellingen voorop geplaatst om zijn CO2-voetafdruk te verkleinen en bruikbare energie- en duurzaamheidsgegevens te verkrijgen voor de volledige beleggingsportefeuille.   

Darren Battle, JLL's Asia-Pacific Head of Corporate Real Estate and Workplace zegt: 'Dankzij Schneider's EcoStruxure™ for Real Estate-technologie maakt het nieuw Asia-Pacific hoofdkantoor van JLL in Singapore gebruik van slimme IoT-technologieën. Deze worden ingezet ter ondersteuning van de ambities van het bedrijf om de werkplek van de toekomst te creëren. De technologie helpt ons het welzijn van de gebruikers van het gebouw te verbeteren, het energieverbruik met 30% te verminderen en de totale gebouwwaarde op een duurzame manier te verhogen.'  

Met de award van Microsoft kreeg Schneider Electric eveneens erkenning voor het ontwikkelen van een uitgebreide energiebeheer- en duurzaamheidsstrategie voor Blackstone, één van 's werelds grootste private-equitybedrijven. Schneider Electric implementeerde zijn toonaangevende ESG-softwareoplossing, EcoStruxure™ Resource Advisor. Op deze manier kon het energie- en nutsgegevens op alle niveaus van de portefeuille van Blackstone vastleggen en normaliseren, van individuele vestigingen tot regionale secties van het bedrijf.   

Met de gegevens van Resource Advisor kan Blackstone onderhandelen over contracten met nutsbedrijven en andere leveranciers, zodat de juiste energiebron wordt verkregen tegen de laagst mogelijke tarieven. De gegevens worden ook gebruikt om sectorspecifieke scorekaarten te ontwikkelen, die automatisch worden bijgewerkt om de programmadeelname aan kritieke KPI's te stimuleren. Deze technologie heeft Blackstone geholpen om tientallen miljoenen euro’s te besparen op zijn energieverbruik omwille van doorgedreven duurzaamheidsinspanningen en strategische energiebronnen. Blackstone stelde in september 2020 de doelstelling voorop om de CO2-uitstoot met 15% te verminderen binnen de eerste drie jaar na aankoop van een asset of bedrijf. De oplossingen van Schneider Electric zijn een belangrijk onderdeel van het succes van Blackstone om dit doel te bereiken. 

Schneider Electric is al meer dan 15 jaar toonaangevend op het gebied van duurzaamheid en engageerde zich om tegen 2050 in de gehele waardeketen netto nul te bereiken. Eerder dit jaar implementeerde Schneider Electric eveneens het Zero Carbon Project, een ambitieus en nieuw programma dat de 1.000 belangrijkste leveranciers moet helpen om tegen 2025 hun uitstoot met 50% te verminderen.   

 

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

ledensept2022