linkedin logo bw
twitter logo bw
facebook logo bw
PRODUCTDATA VIA EPLAN DATA PORTAL
Data vinden is nog nooit zo eenvoudig geweest! Lees meer
PALLETISEERCOBOT OP EMPACK
Yaskawa toont een palletiseercobot en vision-oplossingen op de Empack beurs in 's Hertogenbosch. Lees meer
RECORDINVESTERING ANTWERPSE HAVENINDUSTRIE
De industrie in het Antwerps havengebied investeert een recordbedrag van 11,57 miljard euro. Lees meer
prev
next

New product SMC: Digital Flow Switch Manifold for Water

 

 

MOURIK INTRODUCEERT HIGHTECH-HELM

16/07/2021

Mourik zet een hightech-helm in voor communicatie met kantoor.

Corona bespoedigt ook in industrie technische innovaties. 

In zijn afdeling industrial cleaning maakt Mourik sinds kort gebruik van een helm met camera die rechtstreeks contact mogelijk maakt met collega’s op kantoor. Het bedrijf dat onder andere de industriële reiniging van tanks, leidingen en reactoren voor zijn rekening neemt, maakt het met het nieuwe toestel mogelijk dat verschillende collega’s in real time kunnen meekijken met de inspecteur/projectleider/operator die zich ter plekke bevindt.

'Maar het gaat verder dan alleen meekijken. Ze kunnen ook van op afstand instructies geven of assistentie verlenen', klinkt projectleider Kristof Roelandt die samen met zijn collega Dag Van Bruwaene het toestel bij Mourik introduceerde. 

Het grote voordeel is dat slechts één iemand op werfbezoek moet terwijl diens collega’s op kantoor of thuis achter het computerscherm rechtstreeks met hem in verbinding staan. 'Ook klanten kunnen rechtstreeks de situatie mee volgen wanneer een van onze medewerkers enkele meters diep in een tank afdaalt', vertelt manager operations development Dag Van Bruwaene enthousiast. Hij demonstreert meteen de hightech-helm die hij op zijn hoofd zet. Het toestel reageert meteen op zijn spraakgestuurde commando’s. 

'Het spaart heel veel tijd en vermijdt onnodige verplaatsingen. Het is perfect mogelijk dat 1 iemand ter plekke gaat terwijl drie collega’s op drie verschillende plaatsen hem assisteren. Je vermijdt dus dat je met vier op locatie moet gaan', legt hij uit.      

Het gaat om een spraakgestuurde camerahelm zodat de gebruiker de handen vrij heeft om zijn inspectie- en eventueel onderhoudswerk te verrichten. Via een schermpje dat vlak voor het oog van de gebruiker hangt, kan hij ook instructieplannen of andere gegevens opvragen. Het toestel werkt via WIFI of via het 4G-netwerk. Vermits het vaak wordt ingezet bij bedrijven waar de hoogste veiligheidsrisico’s gelden, is het toestel ook 100 % explosievrij.

Bij Mourik is men vast van plan meerdere van deze remote assistance-helmen aan te schaffen. Men beseft er dat deze handige tool niet alleen in de afdeling industriële reiniging zijn diensten kan bewijzen. 'Ook in de afdeling asbestverwijdering en in de bouw kan het meer dan van pas komen', zo klinkt het. Het toestel is moeilijk in één naam te vatten vermits het diverse functies tegelijk aankan. Anders dan bijvoorbeeld een bodycam bij de veiligheidsdiensten kan het niet alleen opnemen maar ook in real time communiceren. En dit vanuit moeilijk bereikbare locaties zoals tanks of andere installaties. 

Werken met deze high tech-helm is volgens Dag Van Bruwaene absoluut niet moeilijk. 'Het toestel is bijzonder gebruiksvriendelijk zodat een minimum aan opleiding volstaat. Eigenlijk wijst het zichzelf uit. Van zodra je het begint te gebruiken, ben je er heel snel mee weg. Met assistentie op afstand kan je rekenen op ervaren specialisten wereldwijd waardoor je zo sneller, beter en gerichter de juiste handelingen doet en beoordelingen maakt wanneer je je als operator bij een industriële installatie bevindt', besluit de Mourik-medewerker. `

www.mourik.com

 

 

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

leden2021