DERTIG KAARSJES VOOR WEG BENELUX
WEG, wereldleider in aandrijfsystemen, viert zijn 30-jarig bestaan in de Benelux. Lees meer
SCHNEIDER ELECTRIC PLEIT VOOR ELEKTRISCHE TOEKOMST
Schneider Electric doet een oproep aan regeringen, bedrijven en individuen wereldwijd om zich bewust te worden van de gigantische rol die ze kunnen spelen bij het bouwen van een meer elektrische en digitale toekomst, die veerkrachtig is op het vlak van energie.  Lees meer
FEE EN TECHLINK FUSEREN
Onder de naam Techlink, maar met een nieuwe baseline "Linking Techniques", omvat de federatie nu ongeveer 3.150 bedrijven waaronder fabrikanten, invoerders, groothandels, installateurs en bedrijven actief in technisch onderhoud & energie- en afvalbeheer. Lees meer
prev
next

A new video from Apex Dynamics

 

 

MOURIK INTRODUCEERT HIGHTECH-HELM

16/07/2021

Mourik zet een hightech-helm in voor communicatie met kantoor.

Corona bespoedigt ook in industrie technische innovaties. 

In zijn afdeling industrial cleaning maakt Mourik sinds kort gebruik van een helm met camera die rechtstreeks contact mogelijk maakt met collega’s op kantoor. Het bedrijf dat onder andere de industriële reiniging van tanks, leidingen en reactoren voor zijn rekening neemt, maakt het met het nieuwe toestel mogelijk dat verschillende collega’s in real time kunnen meekijken met de inspecteur/projectleider/operator die zich ter plekke bevindt.

'Maar het gaat verder dan alleen meekijken. Ze kunnen ook van op afstand instructies geven of assistentie verlenen', klinkt projectleider Kristof Roelandt die samen met zijn collega Dag Van Bruwaene het toestel bij Mourik introduceerde. 

Het grote voordeel is dat slechts één iemand op werfbezoek moet terwijl diens collega’s op kantoor of thuis achter het computerscherm rechtstreeks met hem in verbinding staan. 'Ook klanten kunnen rechtstreeks de situatie mee volgen wanneer een van onze medewerkers enkele meters diep in een tank afdaalt', vertelt manager operations development Dag Van Bruwaene enthousiast. Hij demonstreert meteen de hightech-helm die hij op zijn hoofd zet. Het toestel reageert meteen op zijn spraakgestuurde commando’s. 

'Het spaart heel veel tijd en vermijdt onnodige verplaatsingen. Het is perfect mogelijk dat 1 iemand ter plekke gaat terwijl drie collega’s op drie verschillende plaatsen hem assisteren. Je vermijdt dus dat je met vier op locatie moet gaan', legt hij uit.      

Het gaat om een spraakgestuurde camerahelm zodat de gebruiker de handen vrij heeft om zijn inspectie- en eventueel onderhoudswerk te verrichten. Via een schermpje dat vlak voor het oog van de gebruiker hangt, kan hij ook instructieplannen of andere gegevens opvragen. Het toestel werkt via WIFI of via het 4G-netwerk. Vermits het vaak wordt ingezet bij bedrijven waar de hoogste veiligheidsrisico’s gelden, is het toestel ook 100 % explosievrij.

Bij Mourik is men vast van plan meerdere van deze remote assistance-helmen aan te schaffen. Men beseft er dat deze handige tool niet alleen in de afdeling industriële reiniging zijn diensten kan bewijzen. 'Ook in de afdeling asbestverwijdering en in de bouw kan het meer dan van pas komen', zo klinkt het. Het toestel is moeilijk in één naam te vatten vermits het diverse functies tegelijk aankan. Anders dan bijvoorbeeld een bodycam bij de veiligheidsdiensten kan het niet alleen opnemen maar ook in real time communiceren. En dit vanuit moeilijk bereikbare locaties zoals tanks of andere installaties. 

Werken met deze high tech-helm is volgens Dag Van Bruwaene absoluut niet moeilijk. 'Het toestel is bijzonder gebruiksvriendelijk zodat een minimum aan opleiding volstaat. Eigenlijk wijst het zichzelf uit. Van zodra je het begint te gebruiken, ben je er heel snel mee weg. Met assistentie op afstand kan je rekenen op ervaren specialisten wereldwijd waardoor je zo sneller, beter en gerichter de juiste handelingen doet en beoordelingen maakt wanneer je je als operator bij een industriële installatie bevindt', besluit de Mourik-medewerker. `

www.mourik.com

 

 

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

ledensept2022