linkedin logo bw
twitter logo bw
facebook logo bw
VACATURE HYDROFLEX HYDRAULICS
Hydroflex Hydraulics heeft een vacature voor een Sales Engineer / Accountmanager hydrauliek. Lees meer
NIEUWE VOORZITTER VOOR VOMI
Dethlef Pieters nieuwe voorzitter VOMI. Lees meer
ULTIMO EAM-PLATFORM
Ultimo’s EAM-platform gekozen als één van de technologieën van de toekomst voor MTC’s Digital Manufacturing Accelerator (DMA)  Lees meer
prev
next

New product SMC: Digital Flow Switch Manifold for Water

 

 

RECORDINVESTERING ANTWERPSE HAVENINDUSTRIE

28/07/2021

De industrie in het Antwerps havengebied investeert een recordbedrag van 11,57 miljard euro.

De 25 grote industriële bedrijven in het Antwerpse havengebied hebben hun investeringstempo de voorbije tien jaar fors opgevoerd.

Dat blijkt uit het overzicht dat Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland heeft gemaakt. Tussen 2012 en nu werden er 53 nieuwe projecten in de steigers gezet, goed voor een recordbedrag van 11,57 miljard euro. 

Ongeveer de helft van de investeringen houdt direct verband met milieu- en klimaatgerichte projecten. Het gaat dan vooral om projecten rond circulaire economie, CO2-reductie, energie-efficiëntie en innovatieve brandstoffen. Een opmerkelijke tendens hier is de sterke nadruk op waterbesparende technologieën.

De andere initiatieven, ongeveer 28 projecten, zijn gericht op capaciteitsuitbreidingen. 

‘Een duidelijker bewijs dat onze industrie gelooft in een toekomst op de lange termijn, kan je niet hebben’, zegt Luc Luwel, gedelegeerd bestuurder van Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland.  ‘Bovendien ontkrachten deze cijfers ook de bewering als zou de grootindustrie niet wakker liggen van het milieu of van de klimaatverandering. Want ook bij de projecten rond capaciteitsuitbreidingen zien we een sterke nadruk op procesoptimalisatie en emissiereductie.’

In totaal 43 van de 53 aangekondigde projecten worden nog voor 2022 in gebruik genomen. De tien overige investeringen worden in de loop van de komende vijf jaar gerealiseerd.

 

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

leden2021