linkedin logo bw
twitter logo bw
facebook logo bw
VACATURE HYDROFLEX HYDRAULICS
Hydroflex Hydraulics heeft een vacature voor een Sales Engineer / Accountmanager hydrauliek. Lees meer
NIEUWE VOORZITTER VOOR VOMI
Dethlef Pieters nieuwe voorzitter VOMI. Lees meer
ULTIMO EAM-PLATFORM
Ultimo’s EAM-platform gekozen als één van de technologieën van de toekomst voor MTC’s Digital Manufacturing Accelerator (DMA)  Lees meer
prev
next

New product SMC: Digital Flow Switch Manifold for Water

 

 

PALLETISEERCOBOT OP EMPACK

28/07/2021

Yaskawa toont een palletiseercobot en vision-oplossingen op de Empack beurs in 's Hertogenbosch.

Tijdens de Nederlandse Empack introduceert Yaskawa samen met MCA linear motion robotics, al 25 jaar Yaskawa channel partner, een nieuwe intra-logistieke toepassing voor gecombineerd palletiseren met robots en geautomatiseerd pallettransport met Autonome Mobiele Robots (AMR).

Het AMR-systeem is een plug & play applicatie bestaande uit een of meerdere AMR’s, transitpunten en benodigde software, waarmee eenvoudig en veilig het interne pallettransport in fabrieken en magazijnen geautomatiseerd kan worden. Beschikbaar met laadvermogens van 400 tot 1200 kg en geschikt voor zowel euro als block pallets. Gecombineerd met onze robots of cobots kan het gehele proces van palletiseren en intern transporteren volautomatisch afgehandeld worden.  

De AMR van MCA kiest zelfstandig de beste route naar het volgende station en draait indien mogelijk om obstakels heen, wat ruimte bespaart. Dit systeem is 24/7 inzetbaar en verhoogt de veiligheid en productiecapaciteit met maximale uptime. Mede doordat geautomatiseerde systemen veel voorspelbaarder zijn dan transport door mensen geïnitieerd is er minder buffer voorraad nodig in productie.

Cobot demonstrator

Naast de AMR is er tevens op de Yaskawa stand een cobot demonstrator voor de voedselverwerkende industrie te zien. Deze demonstrator is ontwikkeld in samenwerking met EKB en Sanders Machinebouw. Door middel van vision technologie in combinatie met circulaire tracking kunnen allerlei verschillend producten van een draaischijf worden gepickt en verpakt. Yaskawa heeft speciaal voor de voedselverwerkende industrie cobots beschikbaar met IP67 bescherming en foodgrade uitvoering, zowel met 10 kg als 20 kg payloads, en reikwijdtes van 1,2 en 1,7 m.

De demonstrator zal werkend te zien zijn op de stand.

Yaskawa Benelux en MCA linear motion robotics zijn te vinden in hal 2, stand A110 van 8 tot 9 september 2021 in de Brabanthallen in 's Hertogenbosch.

www.empack.nl

 

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

leden2021