linkedin logo bw
twitter logo bw
facebook logo bw
VACATURE HYDROFLEX HYDRAULICS
Hydroflex Hydraulics heeft een vacature voor een Sales Engineer / Accountmanager hydrauliek. Lees meer
NIEUWE VOORZITTER VOOR VOMI
Dethlef Pieters nieuwe voorzitter VOMI. Lees meer
ULTIMO EAM-PLATFORM
Ultimo’s EAM-platform gekozen als één van de technologieën van de toekomst voor MTC’s Digital Manufacturing Accelerator (DMA)  Lees meer
prev
next

New product SMC: Digital Flow Switch Manifold for Water

 

 

PRODUCTDATA VIA EPLAN DATA PORTAL

28/07/2021

Data vinden is nog nooit zo eenvoudig geweest!

Het selecteren van geschikte productdata in engineering is vaak tijdrovend.

Het nieuwe Eplan Data Portal, met een nieuwe gebruikersinterface en verbeterde zoekalgoritmen, maakt het echter eenvoudiger en sneller dan ooit tevoren. Dankzij uitgebreide zoekparameters kunnen gebruikers snel en precies de componenten vinden die ze zoeken. Op maat gemaakte oplossingen op basis van configurators kunnen op een intuïtieve wijze worden gegenereerd - zoals bijvoorbeeld de Lenze productconfigurator laat zien.

Het nieuwe Eplan Platform staat op het punt om te worden vrijgegeven. Dit zal ook het moment zijn waarop het Eplan Data Portal exclusief beschikbaar zal zijn voor gebruik in de Eplan ePulse cloud omgeving. De geüpdatete gebruikersinterface van het platform biedt tal van verbeteringen voor het zoeken en vinden van apparaatgegevens. Denk maar aan verbeterde zoekalgoritmen en parameters die het voor gebruikers veel eenvoudiger maken om snel de juiste componenten te vinden om te downloaden.

Verbeterde systeemprestaties zorgen daarbij voor meer snelheid bij het selecteren van componenten. Een andere nieuwe functie is de integratie van de Lenze productconfigurator.

Configurators stroomlijnen productselectie

Bernd Spiegel, directeur Team Processes and Data bij Lenze, legt uit: 'Dankzij de directe integratie van onze productconfigurator in het nieuwe Eplan Platform kunnen klanten heel snel het product vinden dat ze nodig hebben. Het is niet nodig om in uitgebreide lijsten naar apparaten te zoeken en bovendien krijgen klanten nu de apparaten die precies voldoen aan hun eisen. Daarnaast biedt deze samenwerking ook voordelen voor een fabrikant zoals Lenze, een bedrijf dat talloze producten en varianten produceert. Het onderhouden van de data voor de configurator in Eplan Electric P8 is voor ons nu veel eenvoudiger dan als we dat voor alle verschillende varianten van een productserie zouden moeten doen.'

Een voorbeeld uit de praktijk: een gebruiker heeft een frequentieregelaar nodig. Met behulp van de Lenze Easy Product Finder kan hij in een paar stappen een geschikt apparaat uit de i550 serie van het bedrijf vinden. Eigenschappen zoals nominaal vermogen, type voedingsnetwerk en het type veldbusnetwerk, zijn opgenomen als selectiecriteria. Zodra gebruikers op basis van deze parameters een bepaald apparaat hebben gekozen, kunnen de bijbehorende Eplan data in de detailweergave worden gegenereerd en vervolgens in het apparaatbeheer van de CAE oplossing worden geïmporteerd.

Ongeveer drie miljoen datasets beschikbaar op de portal

De configurators van andere fabrikanten, waaronder Endress+Hauser, Bosch Rexroth en Rittal, werken alle op dezelfde manier. Hierdoor is het portfolio van elke fabrikant eenvoudig toegankelijk voor ontwerpers. Het selecteren van apparaten en het verkrijgen van hoogwaardige data is eenvoudig en intuïtief. De data zijn up-to-date en kunnen direct worden doorgegeven in projecten. Net als bij het configureren van functies voor een nieuwe auto, worden gebruikers door de verschillende productfamilies van de diverse fabrikanten geleid. Door de integratie van configurators worden niet alleen de in het portaal beschikbare data (meer dan 1 miljoen datasets) uitgebreid met ongeveer twee miljoen configureerbare varianten, maar wordt het voor gebruikers ook eenvoudiger om hoogwaardige apparaatgegevens te verzamelen.

Daarnaast zijn er de selectors van Aventics, IPF en Schneider Electric die zowel garant staan voor een snelle productselectie als, dankzij de gerichte inperking van de keuzes via zoekparameters, voor correcte data. Dit portfolio zal binnenkort worden uitgebreid met het aanbod van twee andere bekende wereldspelers - gebruikers hebben dus genoeg om naar uit te kijken.

Voor meer informatie: www.epulse.com/en.html

Wat is nieuw op het Eplan Platform 2022:

https://www.eplan.be/nl/oplossingen/eplan-platform/its-in-your-hands/

 

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

leden2021