linkedin logo bw
twitter logo bw
facebook logo bw
ECOSTRUXURE POWER ARCHITECTUUR
Schneider Electric lanceert nieuwe verbonden verdeelborden, vermogenschakelaars en sensoren voor hun EcoStruxure™ Power-architectuur. Lees meer
TOEKOMST VAN VERPAKKING OP EMPACK
Ontdek de toekomst van verpakken op Empack Mechelen. Lees meer
IGUS INVESTEERT IN KUNSTSTOFRECYCLING
HydroPRS-pionier Mura Technology begint met de bouw van 's werelds eerste commercieel geëxploiteerde hydrothermische opwaarderingsinstallatie voor kunststofrecycling in het Verenigd Koninkrijk. Lees meer
prev
next

New product SMC: Digital Flow Switch Manifold for Water

 

 

SMC SNELHEIDSREGELVENTIEL

16/09/2021

Snelheidsregelventiel SMC (AS-X778-serie) met zeer hoog debiet.

Pneumatische toepassingen waarbij de cilinders een groot volume hebben of bijzonder snel moeten worden verplaatst, hebben een hoog debiet nodig voor het regelen van de perslucht.

Bovendien moet de installatietijd beperkt zijn, ook vanwege een hoge beschikbaarheid. SMC heeft daarom haar AS-serie snelheidsregelventielen uitgebreid met de AS-X778-serie die een bijzonder groot debiet mogelijk maakt.

Pick & place-toepassingen, klem- en hefsystemen worden overal in de industrie toegepast waar bijvoorbeeld cilinders met een groot volume en een lange slag worden gebruikt of waar de werking is gebaseerd op cilinders met een hoge snelheid. Hiervoor moet een voldoende hoog volume van de persluchtstroom mogelijk zijn.

Meer debiet

Ten opzichte van de vorige versie is de openingsdiameter vergroot van 3 tot 6,4 mm. Dit maakt een maximaal debiet van 1.000 l/min (ANR) mogelijk bij een buitendiameter van de slang van 8 of 10 mm en een inlaatdruk van 0,5 MPa. Dit komt overeen met ongeveer 3,8 maal het debiet van het vorige model (AS-2201-F). Bij gebruik van een aangesloten slang met een buitendiameter van 6 mm, bereikt het maximale debiet bij dezelfde inlaatdruk van 0,5 MPa een waarde van 700 l/m (ANR). Dankzij de regeling als smoorventiel wordt het snelheidsverlies tijdens de beweging van de zuiger extra beperkt. Dat is zeer gunstig bij toepassingen met hoge snelheden.

Sterke serie met installatie in een mum van tijd

Het snelheidsregelventiel uit de AS-X778-serie heeft een R1/8 schroefdraad en is verkrijgbaar in compacte afmetingen van 10,4 x 32,1 x 36,4 mm (Ø 6 mm), 13,2 x 33 x 36,4 mm (Ø 8 mm) en 15,9 x 37 x 35,7 mm (Ø 10 mm), afhankelijk van de diameter van de slang. Terwijl de minimale werkdruk slechts 0,1 MPa bedraagt, is een maximale werkdruk tot 1,0 MPa mogelijk. Bovendien kan de installatie van dit model zonder verdere stekkerverbindingen worden uitgevoerd. De montage verloopt snel en eenvoudig, waardoor de stilstandtijd bij vervanging of onderhoud gering is. Een breed assortiment slangmaterialen (polyamide, zacht polyamide, polyurethaan, FEP, PFA) maakt deze oplossing geschikt voor uiteenlopende toepassingen en omgevingen – van machinebouw en de automobielsector tot de verpakkings- en houtindustrie.

www.smc.be

 

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

leden2021