linkedin logo bw
twitter logo bw
facebook logo bw
ECOSTRUXURE POWER ARCHITECTUUR
Schneider Electric lanceert nieuwe verbonden verdeelborden, vermogenschakelaars en sensoren voor hun EcoStruxure™ Power-architectuur. Lees meer
TOEKOMST VAN VERPAKKING OP EMPACK
Ontdek de toekomst van verpakken op Empack Mechelen. Lees meer
IGUS INVESTEERT IN KUNSTSTOFRECYCLING
HydroPRS-pionier Mura Technology begint met de bouw van 's werelds eerste commercieel geëxploiteerde hydrothermische opwaarderingsinstallatie voor kunststofrecycling in het Verenigd Koninkrijk. Lees meer
prev
next

New product SMC: Digital Flow Switch Manifold for Water

 

 

ULTIMO EAM-PLATFORM

16/09/2021

Ultimo’s EAM-platform gekozen als één van de technologieën van de toekomst voor MTC’s Digital Manufacturing Accelerator (DMA) 

Ultimo is gekozen om in de Digital Manufacturing Accelerator (DMA) te demonstreren hoe hun Enterprise Asset Management-technologie (EAM) helpt de fabriek van de toekomst te realiseren. Het initiatief van het Manufacturing Technology Centre (MTC) geeft producenten de kans de voordelen van Industry 4.0, smart manufacturing, robotics en automation in levende lijven te ervaren en te zien hoe het gebruik van deze technologieën de fabrieksomgeving kan transformeren.

Als onderdeel van het project bouwt MTC een hypermoderne configureerbare fabriek in het centrum van Liverpool om de technieken in onder te brengen.De Digital Manufacturing Accelerator zal Ultimo’s oplossingen beschikbaar maken voor alle bedrijven die gebruikmaken van MTC's diensten. Potentiële klanten kunnen de fabriek gebruiken om praktijkervaring op te doen met Ultimo’s EAM-cloudplatform om te beoordelen hoe de functies van Ultimo hun operationele uitdagingen aan kunnen gaan.

Ultimo is één van de dertig bedrijven die meedoen aan dit project. De selectie is gemaakt door MTC’s team van vooraanstaande academici en onderzoekers die de technologieën hebben beoordeeld en Ultimo als één van de topkandidaten hebben aangemerkt. Ultimo’s digitale competenties en de flexibiliteit van het EAM-cloudplatform onderscheiden de applicatie van de concurrentie.De samenwerking bouwt voort op de sterke relatie tussen Ultimo en MTC. De bedrijven hebben al eerder samengewerkt aan verschillende projecten, inclusief de Smart Manufacturing Accelerator (Factory in a Box) die bedrijven in het VK helpt om Industry 4.0 en de nieuwste remote manufacturing-technologieën te gebruiken om bedrijfsontwikkeling te versnellen. 

Patrick Beekman, Partner Solution Manager bij Ultimo, vertelt: 'We zijn zeer trots mee te mogen doen aan dit initiatief. Een mooie waardering voor onze technologie. MTC is een belangrijke partner en deze samenwerking zal nieuwe groeimogelijkheden voor Ultimo creëren in het Verenigd Koninkrijk. Ons cloudplatform is zeer flexibel, branchegericht en behoeft geen grote investering. Dit partnership helpt ons om onze positie in het Verenigd Koninkrijk verder te versterken.'

Nigel Haigh, DMA Supply Chain Manager bij MTC: 'Het succes van de DMA hangt af van een netwerk van leveranciers met sterke vaardigheden in technologie, productieketen en projectoplevering. We hebben een brede samenwerking met leveranciers en een uitgebreid beoordelingsprogramma om bedrijven te identificeren en selecteren die de DMA-assets en de benodigde langere termijn samenwerking kunnen leveren. Onderdeel zijn van DMA’s leveranciersnetwerk is een bevestiging van Ultimo’s kennis en toewijding aan het bouwen van een wederzijds voordelige relatie. We weten dat de DMA een uitdagende omgeving gaat zijn, maar we hebben vertrouwen in Ultimo’s kwaliteiten en verheugen ons erop weer samen te werken.'

Over Ultimo Software Solutions 

Ultimo Software Solutions levert het nummer 1 EAM-cloudplatform ‘Ultimo’. De software wordt wereldwijd gebruikt door meer dan 2000 klanten in Manufacturing, Healthcare, Logistics, Infrastructure en Utilities. Het biedt klanten in deze sectoren vele voordelen, zoals verhoogde uptime, het beheren van kosten, verhoogde levensduur van installaties, makkelijk voldoen aan wetten en regelgevingen en de zekerheid van een veilige werkomgeving. Ultimo biedt dit alles met een ongeëvenaarde ROI door snelle implementatietrajecten, naadloze integraties en selfservice-applicatiebeheer. Het bedrijf is opgericht in 1988 en heeft kantoren in Nederland, België, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.

www.ultimo.com 

Over het Manufacturing Technology Centre (MTC)

Het Manufacturing Technology Centre (MTC) is opgericht in 2010 als een onafhankelijke Research & Technology Organisation (RTO) met als doel het overbruggen van de kloof tussen de academische wereld en industrie, vaak ‘the valley of death’ genoemd. In de zeven daaropvolgende jaren is het MTC snel gegroeid, onder meer door de uitbreiding van onze campus met drie extra faciliteiten, waaronder de opening van het Advanced Manufacturing Training Centre en het National Centre for Additive Manufacturing. Onze rol is ook dusdanig toegenomen dat het naast R&D nu ook training, Advanced Manufacturing Management en fabrieksontwerp omvat. We hebben nu meer dan 700 getalenteerde medewerkers in dienst. In deze jaren hebben we honderden bedrijven in allerlei sectoren geholpen en meer dan 100 daarvan zijn lid geworden van het MTC.


www.the-mtc.org 

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

leden2021