linkedin logo bw
twitter logo bw
facebook logo bw

PARKER CERTIFICERING VOOR NAALDVENTIELEN

05/07/2022

Parker Hannifin heeft een EC-79-certificering ontvangen voor zijn Autoclave Engineers SM-serie naaldventielen voor middelhoge druk en zijn kegel- en draadkoppelingen voor middelhoge druk.

De EC-79-goedkeuring en -certificering maken deel uit van een EU-regelgeving voor componenten en systemen die bedoeld zijn voor installatie op door waterstof aangedreven voertuigen.

De behoefte aan duurzamere, energiezuinige voertuigen die geen vervuiling veroorzaken, dwz waterdamp in plaats van CO2in de atmosfeer, wordt steeds groter. Parker ondersteunt de wereldwijde inspanningen om koolstofarm te worden door middel van een breed scala aan oplossingen die een veilige en efficiënte werking mogelijk maken voor een verscheidenheid aan waterstoftoepassingen. 

De EG-79-typegoedkeuring bevestigt dat de gebruikte componenten elektrische, mechanische, thermische en chemische bedrijfsomstandigheden kunnen doorstaan zonder te lekken of te vervormen. De goedkeuring zorgt er ook voor dat componenten betrouwbaar bestand zijn tegen de verwachte temperaturen en druk tijdens hun levensduur en dat ze zo zijn ontworpen dat ze kunnen worden geïnstalleerd en beschermd tegen beschadiging. De producten van Parker zijn uitgebreid getest om er zeker van te zijn dat ze voldoen aan de strenge kwalificaties van de regelgeving.

De waterstofvariant van de naaldventielen omvat een unieke steel/zitting en PTFE-pakking die bestand is tegen temperaturen tussen -40 °C en 120 °C en een druk tot 700 bar (10152 psi). Zowel de naaldventielen uit de SM-serie als de conus- en draadkoppelingen zijn verkrijgbaar met trillingsdempende aansluitingen, die de spanningsconcentratie naar het niet van schroefdraad voorziene deel van de buis verplaatsen, en worden geleverd in afmetingen tot 1 inch.

Franck Grignola, Product Manager voor Parker Instrumentation Products Division Europe, licht toe: “De EC-79-certificering is het bewijs van de hoge kwaliteit van het Parker Autoclave Engineers-assortiment. Parker heeft alle tests voor deze kwalificatie met succes doorstaan, wat niet verwonderlijk is vanwege de kwaliteit van het productassortiment en de expertise van het technische team van Parker.”

Deze ventielen en koppelingen van Parker Autoclave Engineers vormen een aanvulling op de reeds door EC-79 gecertificeerde reeks A-LOK®-buiskoppelingen met twee ferrule, die zijn ontworpen om hoogwaardige lekvrije aansluitingen te realiseren aan boord van waterstofvoertuigen, tot 350 bar druk en voor temperaturen tot -40 °C. Deze koppelingen bieden een betrouwbare werking in cryogene, druk- en thermische cycli en trillingstoepassingen. Andere producten binnen het instrumentatieassortiment van Parker die geschikt zijn voor waterstoftoepassingen zijn onder andere koppelingen, buizen, filters, kogelkranen en terugslagventielen, evenals een reeks cryogene ventielen die geschikt zijn voor toepassingen met vloeibare waterstof.

Voor meer informatie over hoe Parker Hannifin de energietransitie en veilige toepassing van waterstof als een milieuvriendelijke alternatieve brandstofbron ondersteunt, gaat u naar: www.parker.com/hydrogen-service

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

ledensept2022