MEDIADOSSIER 2023 AUTOMATION MAGAZINE
Het Mediadossier 2023 voor Automation Magazine is voorgesteld. Lees meer
LEDENVERGADERING INDUMOTION BIJ KATOEN NATIE
De leden van beroepsorganisatie InduMotion verzamelden bij de Singelberg (Katoen Natie) in Kallo/Beveren voor een bezoek aan de kunstcollectie van Fernand en Karine Huts. Lees meer
VERTIV NIEUWE REEKS STROOMPRODUCTEN
Vertiv, wereldwijde leverancier van kritieke digitale infrastructuur en connectiviteitsoplossingen, introduceert de Vertiv Geist Rack Transfer Switch (RTS)-reeks. Lees meer
prev
next

A new video from SMC

 

 

SIEMENS LANCEERT XCELERATOR

05/07/2022

Siemens AG lanceert Siemens Xcelerator, een open digitaal businessplatform dat de digitale transformatie moet versnellen en meer waarde moet creëren voor klanten in industrie, gebouwen, netwerken en mobiliteit.

Het businessplatform maakt de digitale transformatie gemakkelijker, sneller en schaalbaar.

Siemens Xcelerator bestaat uit een samengesteld portfolio van hardware, software en digitale diensten van Siemens en erkende derden die compatibel zijn met het Internet of Things (IoT); een groeiend ecosysteem van partners; en een evoluerende markt die interacties en transacties tussen klanten, partners en ontwikkelaars vergemakkelijkt.

Roland Busch, voorzitter en CEO van Siemens AG, zegt daarover het volgende: 'Siemens Xcelerator maakt het voor bedrijven gemakkelijker dan ooit om van de digitale transformatie een succes te maken – sneller en op schaal. Door de echte en de digitale wereld van de operationele en informatietechnologie te combineren, geven we klanten en partners de kans om hun productiviteit en hun concurrentievermogen op te krikken en de innovatie op te schalen.'

Gemakkelijkere, snellere en schaalbare digitale transformatie

Het open digitale businessplatform creëert waarde voor deelnemers door de interacties te vergemakkelijken en innovatie aan te moedigen tussen onder meer klanten, partners, ontwikkelaars, omdat we moeten samenwerken om dit klaar te spelen. Siemens zal met de lancering van Siemens Xcelerator zijn volledige hardware- en softwareportfolio stap voor stap omvormen tot een modulair, cloudgebonden portfolio dat gebouwd is op standaardinterfaces voor applicatieprogrammering (API’s).

Building X Siemens kondigde het eerste nieuwe SaaS-aanbod aan als onderdeel van Siemens Xcelerator. Building X is een nieuwe suite voor slimme gebouwen die een single source of truth (SSOT) creëert om de digitalisering minder complex te maken en klanten te helpen om hun nettonuldoelstellingen te behalen. Het is een end-to-end gegevens- en analysesuite die gegevenssilo's opsplitst voor domeinen als energiebeheer, beveiliging en gebouwonderhoud. Building X is een modulaire, volledig cloudgebaseerde open softwaresuite, met AI-compatibele applicaties, sterke connectiviteit en ingebouwde cyberbeveiliging.

Op maandag 27 juni 2022 kondigde Siemens aan dat het Brightly Software, een toonaangevend Amerikaans softwarebedrijf voor asset- en onderhoudsbeheer, zou overnemen. De overname zal de gevestigde capaciteiten van Brightly in belangrijke sectoren toevoegen aan de digitale en softwareknowhow van Siemens in gebouwen. Het wordt een centraal onderdeel van het portfolio voor gebouwen van Siemens Xcelerator.

Siemens is ook van plan om zijn industriële Internet of Things-oplossingen (IIoT) voor de industrie te integreren als Industrial Operations X, dat oplossingen en toepassingen van sensor tot edge tot cloud, IoT as-a-service en de ontwikkeling van low-code verenigt, en een breed scala aan gebruiksklare apps omvat. Op die manier kunnen gegevens uit de echte wereld van de automatisering worden gecombineerd met gegevens uit de digitale wereld van de informatietechnologie, verrijkt met de uitgebreide kennis en capaciteiten van Siemens op het gebied van verticale IT/OT-integratie. Bedrijven kunnen hun prestaties, productiviteit, flexibiliteit en duurzaamheid verhogen door gegevenssilo’s op te splitsen. 

Aankondiging van samenwerking met NVIDIA voor een nieuw tijdperk van immersieve ‘digital twin’-technologie

Siemens verbindt zich ertoe de krachten te bundelen en een sterk ecosysteem van partners uit te bouwen, onder meer op basis van bestaande strategische partnerschappen met Accenture, Atos, AWS, Bentley, Microsoft en SAP. Het is de bedoeling om het ecosysteem van partners nog verder uit te breiden naar kleine, middelgrote en grote bedrijven.

De eerste belangrijke samenwerkingsovereenkomst voor Siemens Xcelerator is die met NVIDIA. De twee bedrijven kondigden aan dat ze hun partnerschap uitbreiden om de industriële metaverse en het toenemende gebruik van AI-gedreven ‘digital twin’-technologie mogelijk te maken die zal helpen om de industriële automatisering naar nieuwe hoogtes te brengen.

Als eerste stap in deze samenwerking willen de ondernemingen Siemens Xcelerator, het open digitale businessplatform, verbinden met NVIDIA Omniverse™, een platform voor 3D-design en -samenwerking. Dat zal bijdragen tot een industrieel metaverse met op fysica gebaseerde digitale modellen van Siemens en realtime AI van NVIDIA, waarin ondernemingen sneller en met meer vertrouwen beslissingen kunnen nemen.

De toevoeging van Omniverse aan het open ecosysteem Siemens Xcelerator zal het gebruik van ‘digital twins’ versnellen om productiviteits- en procesverbeteringen te creëren tijdens de productie- en productlevenscycli. Ondernemingen van elk formaat zullen ‘digital twins’ met realtime prestatiegegevens kunnen gebruiken; innovatieve industriële IoT-oplossingen kunnen creëren; bruikbare inzichten uit analyses kunnen benutten aan de edge of in de cloud; en de technische uitdagingen van morgen kunnen aanpakken door visueel rijke totaalsimulaties toegankelijker te maken. 

'Wanneer ze worden ingebed in het industriële metaverse, bieden deze fotorealistische, op fysica gebaseerde ‘digital twins’ een enorm potentieel om onze economieën en industrieën te transformeren door een virtuele wereld te bieden waarin mensen kunnen interageren en samenwerken om echte problemen op te lossen. Via dit partnerschap zullen we het industriële metaverse tot realiteit maken voor ondernemingen van elke omvang', aldus Roland Busch, President en Chief Executive Officer van Siemens AG. 'Al meer dan tien jaar helpt onze ‘digital twin’-technologie klanten in alle sectoren om hun productiviteit te verhogen en vandaag bieden we de meest uitgebreide ‘digital twin’ in de sector aan. Wanneer Siemens Xcelerator is verbonden met het Omniverse, zullen we een realtime, immersief metaverse mogelijk maken, dat hard- en software van edge tot cloud verbindt met de rijke gegevens van de software en oplossingen van Siemens.'

'Siemens en NVIDIA delen de gemeenschappelijke visie dat het industriële metaverse de digitale transformatie zal stimuleren. Dat is slechts een eerste stap in onze gezamenlijke inspanningen om deze visie reëel te maken voor onze klanten en alle onderdelen van de wereldwijde productie-industrie', aldus Jensen Huang, oprichter en CEO en NVIDIA. 'De verbinding met Siemens Xcelerator zal het Omniverse en AI-ecosysteem van NVIDIA openstellen voor een heel nieuwe wereld van industriële automatisering, die wordt gebouwd met de mechanische en elektrische software-, IoT- en edge-oplossingen van Siemens.'

Dit partnerschap brengt complementaire technologieën en ecosystemen samen om het industrieel metaverse te realiseren. Siemens is uniek gepositioneerd op het kruispunt van de reële en digitale wereld, de informatietechnologie en de operationele technologie. Het platform Siemens Xcelerator verbindt mechanische, elektrische en softwarematige domeinen doorheen de product- en productieprocessen en maakt de convergentie van IT en OT mogelijk.

NVIDIA Omniverse is een AI-ondersteunde, fysiek gesimuleerde virtuele wereld op industriële schaal, die voor het eerst volledig getrouwe, live ‘digital twin’ mogelijk maakt. NVIDIA AI, dat wereldwijd door meer dan 25.000 bedrijven wordt gebruikt, is de intelligentiemotor van Omniverse in de cloud en autonome systemen aan de edge. NVIDIA Omniverse en AI zijn ideale rekenmotoren om de complete ‘digital twin’ van Siemens Xcelerator voor te stellen.

Bevestiging van strategie en doelstellingen voor digitale groei

De lancering van het Siemens Xcelerator-platform is de logische volgende stap in de digitale strategie van Siemens. Siemens zal aanzienlijke waarde kunnen ontsluiten voor bestaande en nieuwe klanten, vooral nieuwe klanten in het segment van de kleinere en middelgrote ondernemingen.

In het kader van deze lancering bevestigt Siemens zijn groeidoelstellingen voor zijn digitale activiteiten die de voorbije jaren op de Capital Market Day werden aangekondigd. Siemens streeft naar een samengestelde jaarlijkse groei van ongeveer 10 procent tijdens de bedrijfscyclus. De digitale inkomsten bedroegen in het boekjaar 2021 5,6 miljard euro. De lancering van het businessplatform sluit aan bij de verschuiving naar het as-a-service-aanbod en verankert het doel om de jaarlijkse terugkerende inkomsten te verhogen.

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

ledensept2022