MEDIADOSSIER 2023 AUTOMATION MAGAZINE
Het Mediadossier 2023 voor Automation Magazine is voorgesteld. Lees meer
LEDENVERGADERING INDUMOTION BIJ KATOEN NATIE
De leden van beroepsorganisatie InduMotion verzamelden bij de Singelberg (Katoen Natie) in Kallo/Beveren voor een bezoek aan de kunstcollectie van Fernand en Karine Huts. Lees meer
VERTIV NIEUWE REEKS STROOMPRODUCTEN
Vertiv, wereldwijde leverancier van kritieke digitale infrastructuur en connectiviteitsoplossingen, introduceert de Vertiv Geist Rack Transfer Switch (RTS)-reeks. Lees meer
prev
next

A new video from SMC

 

 

FEE EN TECHLINK FUSEREN

21/09/2022

Onder de naam Techlink, maar met een nieuwe baseline "Linking Techniques", omvat de federatie nu ongeveer 3.150 bedrijven waaronder fabrikanten, invoerders, groothandels, installateurs en bedrijven actief in technisch onderhoud & energie- en afvalbeheer.

De F.E.E. (Federatie van Elektriciteit en Elektronica) en Techlink (Federatie van technische installatiebedrijven) hebben aangekondigd dat ze zijn gefusioneerd onder de noemer Techlink "Linking Techniques".

Dit "huwelijk" tussen de twee entiteiten leidt tot één sterke federatie van alle mogelijke bedrijven uit de multifunctionele installatiesector en maakt dat Techlink een sleutelrol zal spelen in het debat over de energietransitie in België.

Een beetje geschiedenis

Techlink is ontstaan uit de fusie van de installatiefederaties Fedelec (installatiebedrijven elektrotechniek, beveiliging, hernieuwbare energie) en ICS (installatiebedrijven HVAC & Sanitair) begin 2018. Het was toen al de enige federatie die 3.000 installatiebedrijven in speciale technieken verenigde. De toen gekozen nieuwe naam, "Techlink - Linking Technicians", was bedoeld om de deur te openen naar alle mogelijke synergiën binnen de installatiewereld. 

De F.E.E. van haar kant, die in 1946 werd opgericht als "Federatie voor de handel in elektrische apparatuur" en in 1987 haar huidige naam kreeg, is de overkoepelende organisatie van de Belgische ondernemingen die actief zijn als fabrikant/invoerder, distributeur of dienstverlener in technisch onderhoud en energiebeheer, in één van de volgende domeinen: elektrisch installatiemateriaal, huishoudtoestellen, materialen voor inbraakbeveiliging en camerabewaking, verlichtings-toepassingen, test- en meetinstrumenten, batterijen, materialen voor sanitair en verwarming. ​F.E.E. verenigt zo'n 150 bedrijven, die werk bieden aan meer dan 15 000 mensen.

Alleen gaan we sneller. Maar samen gaan we verder.

De toenadering tussen de twee federaties is al eind 2019 begonnen door besprekingen tussen Karl Neyrinck, de toenmalige voorzitter van Techlink en Alexander Dewulf, de toenmalige voorzitter van de F.E.E. De eerste stap in de toenadering was de ontwikkeling van een gezamenlijk visiedocument voor de sector, genoemd "LINK2030: Een visie op de toekomst van het Ecosysteem van multifunctionele installaties”, dat in 2021 voorgesteld werd.

In deze studie worden de technologische en maatschappelijke trends die voortvloeien uit de Green Deal beschreven en worden de krijtlijnen voor de sector uiteengezet om zich zo goed mogelijk aan te passen aan de komende marktopportuniteiten. Het doel is de sector te informeren over de diverse technologische, regelgevings- en managementuitdagingen waarmee zij dagelijks worden geconfronteerd en zo hen te helpen om hun eigen beleid hierop af te stemmen.

Gaandeweg werden de veelal gelijklopende visies van de F.E.E. en Techlink verfijnd, en werd besloten één federatie te creëren met echt sectorleiderschap, waardecreatie en een duidelijk onderscheidend vermogen. De combinatie van de technologische kennis van producenten, de vergelijkende kennis van beschikbare technieken van distributeurs en de terreinkennis van installateurs en bedrijven actief in technisch onderhoud enenergiebeheer, maakt ons uniek.

Techlink wil dan ook ‘DE’ stem zijn van de multifunctionele installatiesector en leider zijn in duurzaamheid en energietransitie.

Duo management

Eric Piers wordt Gedelegeerd Bestuurder/CEO terwijl Kris Van Dingenen de rol van Algemeen Directeur blijft opnemen. Alexander De Wulf wordt voorzitter van Techlink en Dirk Peytier ondervoorzitter.

'De focus zal de komende maanden en jaren liggen op de energietransitie: een grote uitdaging voor ons Ecosysteem van multifunctionele installaties. De energiesector ondergaat een ingrijpende transformatie om de CO2-uitstoot drastisch te verminderen en de grote maatschappelijke uitdagingen van de komende jaren het hoofd te kunnen bieden. Als unieke federatie komt onze kracht voort uit ons vermogen om een allesoverkoepelende rol op ons te nemen. De beste manier om de toekomst te voorspellen is deze zelf te bouwen en te installeren', klinkt het bij de nieuwe federatie.

Foto: Eric Piers / Alexander Dewulf / Dirk Peytier / Kris Van Dingenen

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

ledensept2022