MEDIADOSSIER 2023 AUTOMATION MAGAZINE
Het Mediadossier 2023 voor Automation Magazine is voorgesteld. Lees meer
LEDENVERGADERING INDUMOTION BIJ KATOEN NATIE
De leden van beroepsorganisatie InduMotion verzamelden bij de Singelberg (Katoen Natie) in Kallo/Beveren voor een bezoek aan de kunstcollectie van Fernand en Karine Huts. Lees meer
VERTIV NIEUWE REEKS STROOMPRODUCTEN
Vertiv, wereldwijde leverancier van kritieke digitale infrastructuur en connectiviteitsoplossingen, introduceert de Vertiv Geist Rack Transfer Switch (RTS)-reeks. Lees meer
prev
next

A new video from SMC

 

 

DERTIG KAARSJES VOOR WEG BENELUX

22/09/2022

WEG, wereldleider in aandrijfsystemen, viert zijn 30-jarig bestaan in de Benelux.

Het is overigens een dubbele verjaardag voor de Braziliaanse motorenspecialist, want WEG Nederland - een aparte tak binnen de Benelux - viert eveneens haar 20-jarig bestaan. 

WEG is een wereldwijde fabrikant van elektrisch en mechanisch materiaal met een hoofdkantoor in Brazilië, die in 1992 naar Europa kwam met een eerste vestiging ‘WEG Europe’ in het Belgische Nijvel. Na tien jaar van snelle groei opende WEG meer regionale kantoren en magazijnen om de lokale Europese markten te bedienen. 

Eén van de eerste uitbreidingen was het nieuwe verkoopkantoor van WEG Nederland in 2002. Na deze uitbreiding werd WEG Europe in 2005 hernoemd tot WEG Benelux met een specifieke focus op de industriële klanten in België, Nederland en Luxemburg.

WEG begon in de jaren '90 met maar twee medewerkers, vandaag bestaat WEG uit maar liefst uit circa 70 medewerkers in de vestigingen Benelux en Nederland. Zij verzorgen de verkoop van OEM-producten, waaronder elektromotoren, frequentieregelaars, tandwielkasten en ander industriële componenten. De vestiging Benelux is daarnaast gespecialiseerd in op maat gemaakte oplossingen, waarbij motor, aandrijving en besturing in de eigen werkplaats in één pakket worden gecombineerd. 

Om de dubbele verjaardag te vieren werd in Nijvel een feestje georganiseerd voor het personeel. Managing Director WEG Benelux Werner Lievens zette tijdens zijn toespraak Frans Theys in de bloemen omdat de inmiddels 93-jarige Frans destijds als eerste WEG motoren importeerde in Europa. Vervolgens werd WEG hier uitgebouwd door Wilmar Henning en daarna Omer Vanheer. Speciaal voor de gelegenheid was ook WEG International Director Elder Stringari uit Brazilië overgevlogen en ook de Braziliaanse ambassadeur in België, de heer Joao Mendes Perreira, mocht niet ontbreken. België mag dan een klein land zijn, maar is wereldwijd gezien de vierde handelsparner van Brazilië.

Managing Director Werner Lievens bedankte vooral zijn medewerkers, want zij vormen de basis van de succesvolle groei van WEG. Onder leiding van Lievens werd het magazijn in Nijvel vorig jaar uitgebreid tot een opppervlakte van 6.300m2, een werkplaats van 500m2 en een kantooroppervlakte van 700m2. Het magazijn heeft ongeveer 13 miljoen euro aan artikelen op voorraad, waaronder circa 40.000 motoren en 1.000 frequentieregelaars. De werkplaats is een onmisbaar deel van het magazijn, hierdoor kan WEG een hoogwaardige individuele klantenservice garanderen. 

Typische aanpassingen zijn het plaatsen van flenzen, lagerkappen, encoders, geforceerde koelingen, speciale lagers en dichtingen, maar ook speciale uitgaande kabels en kabeldoorvoeren. Modificaties zijn onder andere een hogere IP-klasse en alle mogelijke aanpassingen op ATEX motoren. De werkplaats beschikt bovendien over een spuitcabine en een testbank.

'De sterke vraag naar met name pompen, compressoren en producten voor koeltorens en ventilatiessystemen maakte onze recente uitbreiding noodzakelijk', legt Werner Lievens uit. 'Deze uitbreiding laat zien dat we ook in de toekomst aan onze klanten in deze regio toegewijd blijven en zorgt ervoor dat we klaar zijn om een hoogwaardige en snelle service te verlenen.'

www.weg.net

 

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

ledensept2022