linkedin logo bw
twitter logo bw
facebook logo bw

YOKOGAWA CENTUM VP R6.10

17/11/2022

Yokogawa Electric Corporation kondigt de release aan van CENTUM VP R6.10.

Op 13 december wordt een nieuwe versie van het vlaggenschip van het geïntegreerde productiebesturingssysteem van Yokogawa in het OpreX Control and Safety System-assortiment gelanceerd, dat de besturing van stoomturbines voor compressoraandrijving en de geïntegreerde besturing van meerdere compressortreinen (= meerdere compressoren en een op een as aangesloten motor of stoomturbine om de compressoren aan te drijven) mogelijk maakt.

Met deze release wordt nieuwe functionaliteit mogelijk voor de CCC Inside™ voor Yokogawa CENTUM VP oplossing die gezamenlijk is ontwikkeld door Compressor Controls LLC (CCC) en Yokogawa. Naast de mogelijkheid om procesbesturing en turbomachinebesturing op hetzelfde CENTUM VP-systeem uit te voeren, is de reikwijdte van de besturing die met één systeem kan worden uitgevoerd uitgebreid, waardoor niet alleen de bedrijfsvoering, maar ook engineering, inkoop en onderhoud kunnen worden gestroomlijnd.

Ontwikkelingsachtergrond

In het verleden werden verschillende systemen gebruikt om processen en het grote aantal turbomachines in fabrieken te besturen, waardoor gebruikers meerdere systemen moesten beheren en bedienen. Om dit probleem aan te pakken werkte Yokogawa samen met CCC om CCC Inside™ te ontwikkelen voor Yokogawa CENTUM VP. Deze in november 2021 uitgebrachte oplossing stelt CENTUM VP in staat om zowel processen als turbomachines te besturen.

Voor de vele verschillende stoomturbines en compressortreinen die in fabrieken voorkomen, willen klanten de reikwijdte van de besturing kunnen uitbreiden en operaties, engineering en onderhoud stroomlijnen door één enkel productiebesturingssysteem te gebruiken. Om de stoomturbinebesturing voor compressoraandrijving en geïntegreerde besturing van compressortreinen mogelijk te maken en het besturingsbereik uit te breiden met CCC Inside™ voor Yokogawa CENTUM VP, heeft Yokogawa deze nieuwste release van het CENTUM VP-systeem ontwikkeld.

Belangrijkste kenmerken

  1. Uitgebreide besturingsmogelijkheden met ondersteuning voor stoomturbinebesturing voor compressoraandrijving

Met deze release is het nu mogelijk om CCC-besturingsalgoritmen die op CENTUM VP draaien stoomturbines voor compressoraandrijving te besturen. Hierdoor kan een heel compressorsysteem met stoomturbinebesturing worden bewaakt en bestuurd vanuit dezelfde human-machine interface (HMI) die voor conventionele procesbesturing wordt gebruikt. De mogelijkheid om dezelfde hardware te gebruiken voor deze functies vereenvoudigt engineering, aankoop en onderhoud, 

  1. Optimalisatie door geïntegreerde besturing van meerdere compressortreinen

Yokogawa heeft de besturing van meerdere compressortreinen, waarvan er vele in installaties van klanten voorkomen, mogelijk gemaakt door samen met CCC een functieblok te ontwikkelen voor de geïntegreerde besturing van meerdere compressortreinen, en heeft een algemeen geoptimaliseerde besturing gerealiseerd via de verdeling van de compressorbelasting.

De belangrijkste markten zijn olie en gas, petrochemische producten, chemische producten, energie, enz... De voornaamste toepassingen zijn de besturing van stoomturbines voor compressoraandrijving en de geïntegreerde besturing van meerdere compressortreinen

Yokogawa Europe viert haar 40-jarig bestaan  

Yokogawa blaast in Europa 40 kaarjes uit. Het bedrijf is gegroeid van een bescheiden begin tot activiteiten over heel Europa, met 1.267 werknemers, twee fabrieken in Duitsland en Nederland, 28 verkoopkantoren en meer dan 60 distributeurs. Veel van Europa's grootste en meest innovatieve bedrijven in de procesindustrie vertrouwen op Yokogawa voor levering en onderhoud van bedrijfskritische systemen die een veilige, betrouwbare en winstgevende bedrijfsvoering ondersteunen.

De geschiedenis van Yokogawa gaat terug tot 1915, toen Dr. Tamisuke Yokogawa, een vooraanstaande Japanse architect, in Shibuya, Tokio, een instituut voor elektrische meters oprichtte. In de afgelopen 107 jaar is Yokogawa trouw gebleven aan de grondbeginselen: kwaliteit voorop stellen, pioniersgeest tonen en bijdragen aan de samenleving. Yokogawa blijft de reikwijdte van zijn activiteiten uitbreiden van metingen tot besturings- en informatieoplossingen, en levert essentiële kerntechnologieën die de industriële groei helpen stimuleren.

De Europese activiteiten van Yokogawa gingen van start in 1982, toen het bedrijf Electrofact B.V. overnam, een Nederlandse fabrikant van analysatoren met hoofdkantoor in Amersfoort, Nederland. Amersfoort is sindsdien Yokogawa's Europese hoofdkantoor en productiecentrum voor analytische meetinstrumenten geworden. 

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

ledensept2022