linkedin logo bw
twitter logo bw
facebook logo bw

SCHNEIDER ELECTRIC PLANT VOEDSELBOS

07/12/2022

Het in Ukkel gebaseerde bedrijf Schneider Electric plantte op 23 november 2022 een volledig voedselbos in de Limburgse gemeente Gingelom.

Het evenement maakt deel uit van de Impact Days, waarbij werknemers de kans krijgen zich tijdens hun werkuren als vrijwilliger in te zetten voor een maatschappelijk relevant doel. 

Meer dan 150 medewerkers gingen een hele dag aan de slag, in samenwerking met partners Give a Day en Food Forest Institute.

Ze leerden van experts over alle voordelen van voedselbossen. Ze kunnen de aarde redden van verstikking, landbouw duurzamer maken, en toch een overvloed aan voedsel produceren. Het voedselbos in Gingelom is gelegen op een privéterrein, maar zal gebruikt worden als een ontmoetingsplaats waar jong en oud kunnen bijleren over het telen en oogsten van groeten, fruit en kruiden voor eigen gebruik. Ook een drietal kampeerplaatsen en een speelparcours worden voorzien. 

David Orgaz, CEO van Schneider Electric België en Nederland, geeft tekst en uitleg bij het initiatief: 'We staan bekend als een van de meest duurzame bedrijven ter wereld en zijn een echte pionier op dit vlak. Maar hoe maken we dit tastbaarder en concreter voor al onze medewerkers? Dit lokaal initiatief, waarvoor onze werknemers vrijaf kunnen krijgen, is daarop een mooi antwoord. Iedereen kan eraan deelnemen en een steentje bijdragen.' 

Globale visie, lokale bijdrage 

Uiteraard blijft Schneider Electric inzetten op het grote plaatje, met zeer concrete targets en een globale focus op elektrificatie en digitalisering.

Deze vrijwillige initiatieven zie het bedrijf als de perfecte aanvulling. Ze hebben een grote symboolwaarde, maar ze leveren ook een lokale bijdrage én helpen het bewustzijn bij ons personeel nog groter maken. 'Ik hoop dan ook van harte dat onze acties inspirerend kunnen zijn voor andere bedrijven!', concludeert CEO David Orgaz. ​ 

www.se.com

 

 

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

ledensept2022