linkedin logo bw
twitter logo bw
facebook logo bw

QUBA VAN TGW LOGISTICS GROUP

07/12/2022

TGW Logistics Group breidt zijn expertise op het gebied van robotica uit met "Quba", een uitgebreid assortiment mobiele robots.

De intelligente en veelzijdige robots kunnen bakken, dozen en pallets autonoom transporteren en een groot aantal taken uitvoeren, waaronder het bevoorraden van de inpak- of retourwerkstations en automatische palletiseer- en depalletiseerstations. 

TGW bekijkt mobiele robotica vanuit een holistisch perspectief en biedt door middel van systematische procesautomatisering antwoorden op actuele uitdagingen, zoals de steeds moeilijker wordende zoektocht naar nieuwe medewerkers, het snel veranderende consumentengedrag of de dynamische ontwikkeling van e-commerce.

Hoogwaardige door-to-door-oplossing

De Quba-familie bestaat uit AMR's (Autonomous Mobile Robots) en AGV's (Automated Guided Vehicles). Intelligente TGW-software zorgt voor de robotvloot en bestuurt de robots zowel afzonderlijk als in een netwerk.

'Mobiele robots zijn een sleuteltechnologie voor krachtige, flexibele en toekomstbestendige intralogistiek', benadrukt Harald Schröpf, Chief Executive Officer van TGW Logistics Group. 'Door ons aanbod op het gebied van autonome transportsystemen uit te breiden, biedt TGW nu een totaalpakket aan hoogwaardige door-to-door-oplossingen, die ook naadloos in bestaande systemen kunnen worden geïntegreerd, zowel op software- als op mechatronisch niveau.'

SAFELOG en TGW gaan een strategisch partnerschap aan

Onlangs hebben SAFELOG en TGW een strategische partnerschapsovereenkomst getekend om hun nauwe samenwerking te intensiveren. De AGV's van SAFELOG zijn al op veel klantlocaties in gebruik en hebben hun betrouwbaarheid bewezen in zowel de automobielindustrie, machinebouw, productie als intralogistiek. Gebruikers halen voordeel uit de schaalbare automatisering, hoge beschikbaarheid en korte projecttijden.

'We zijn erg blij met TGW als partner, een van de toonaangevende algemene contractors in de intralogistiek', bevestigt SAFELOG-directeur Mathias Behounek. 'Het toont aan dat mobiele robots niet langer een innovatieproject zijn, maar een beproefde en vertrouwde technologie voor de massamarkt.' Harald Schröpf voegt toe: 'Ons partnerschap met SAFELOG, een van de toonaangevende AGV-specialisten, opent nieuwe mogelijkheden voor mobiele robotica in de intralogistiek. Onze klanten zullen profiteren van efficiënte, betrouwbare en krachtige door-to-door-oplossingen.'

Engelbert Strauss en Thermoplan vertrouwen op mobiele robots van TGW

Niet alleen de Zwitserse koffiemachinefabrikant Thermoplan, maar ook de werkkledingspecialist Engelbert Strauss is overtuigd van de voordelen van de Quba-familie. Al meer dan een jaar voorzien mobiele robots de werkstations van de Engelbert Strauss CI-fabriek in Schlüchtern, Duitsland van goederen. Het modebedrijf vertrouwde opnieuw op TGW voor zijn expeditiecentrum in Biebergemünd: 26 Quba-robots zorgen voor het autonome transport van bakken naar de retourwerkstations.

www.tgw-group.com

 

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

ledensept2022