linkedin logo bw
twitter logo bw
facebook logo bw

PC-STURING MEER DUURZAAM IN KUNSTSTOFINDUSTRIE

15/12/2022

De PC- en EtherCAT-besturings- en bewakingstechnologie van Beckhoff biedt een enorm potentieel voor een duurzamere werking van machines en installaties in de kunststofverwerkende industrie.

De software is gebaseerd op TwinCAT 3 Plastic Framework, de data-analyse-oplossing van TwinCAT Analytics, en TwinCAT OPC UA voor Euromap-compatibele communicatie. Aan de hardwarekant spelen bijvoorbeeld EtherCAT-terminals voor energiegegevensregistratie en servomotoraandrijvingen een cruciale rol als alternatief voor hydraulische oplossingen. 

Met TwinCAT 3 Plastic Framework kunnen hydraulische en elektrische aandrijftechnologieën naadloos worden geïntegreerd, waardoor een krachtig modulair besturingssysteem voor kunststofmachines wordt geboden, dat ontwikkelingswerk minimaliseert terwijl de bewezen openheid van de architectuur behouden blijft. Dit betekent dat alle voorwaarden aanwezig zijn om kunststoffen zo efficiënt en duurzaam mogelijk te verwerken door een ultranauwkeurige procescontrole en end-to-end digitalisering.

Plastic Framework is het resultaat van de jarenlange expertise van Beckhoff op het gebied van kunststoffen, omdat het belangrijke branchespecifieke besturingsfuncties integreert. Ze worden gecombineerd met een reeks van industriestandaard raamwerkcontroles die naadloos kunnen worden geïntegreerd in de hele oplossing. Bovendien kan Euromap/OPC UA ook eenvoudig worden geïntegreerd. Standaard meegeleverde voorbeeldcodes zorgen voor verschillende kunststoftoepassingen, zoals spuitgieten, blaasvormen en extrusie, en vereenvoudigen de projectplanning en programmering.

Gegevenstransparantie voor verhoogde productie en meer energie-efficiëntie

Aangezien alle gangbare Euromap-interfaces worden ondersteund, kunnen gebruikers een gestandaardiseerde benadering van gegevensuitwisseling volgen, zowel tussen individuele machines als met het hogere MES. Bovendien kunnen procesgegevens synchroon met de machinecyclus worden geaggregeerd met behulp van de data-analysetool TwinCAT Analytics. Alle benodigde informatie over het verwerkingsproces en de toestand van de machine kan uit deze gegevens worden afgeleid om de productie-efficiëntie en het energieverbruik te optimaliseren.

Met een uitgebreid portfolio van I/O-terminals integreert Beckhoff ook de meettechniek die nodig is om het energieverbruik te bewaken in zijn standaard besturingstechniek. Modulaire meterterminals zijn beschikbaar voor uiteenlopende toepassingen, van temperatuur-, vermogens-, stroom- en spanningsmeting tot geavanceerde netvoeding of conditiebewaking. De signalen worden als ruwe gegevens naar de controller gestuurd voor een verdere verwerking, zodat er slechts één controller nodig is voor automatisering en energiegegevensverzameling. Besturing vanaf een pc vereenvoudigt het implementatieproces aanzienlijk, terwijl het achteraf installeren een minimale inspanning vereist.

De dynamische en uiterst nauwkeurige servomotortechnologie van Beckhoff opent nieuwe mogelijkheden voor het besparen van energie en hulpbronnen in de kunststofverwerking. Het biedt ook een aantal belangrijke voordelen ten opzichte van eerdere hydraulische oplossingen, waaronder uitstekende controle en verbeterde energie-efficiëntie, evenals de volledige eliminatie van elke hydraulische infrastructuur in de machine of het systeem. Dit alles is alleen mogelijk met AM8000 roterende actuatoren, AL8000 lineaire actuatoren en de nieuwe AA3000 elektrische actuatoren.

www.beckhoff.com/plastics

 

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

ledensept2022