linkedin logo bw
twitter logo bw
facebook logo bw

OPROEP INZENDING HERMES AWARD

11/01/2023

Deutsche Messe nodigt inzendingen uit voor de HERMES AWARD - 's werelds toonaangevende industrieprijs - ter gelegenheid van de HANNOVER MESSE.

De HERMES AWARD zal worden uitgereikt door de Duitse minister van Onderwijs en Onderzoek, Bettina Stark-Watzinger, tijdens de openingsceremonie van de HANNOVER MESSE op 16 april. 

Bedrijven en instellingen die exposeren op de HANNOVER MESSE kunnen tot uiterlijk 15 februari inzendingen indienen voor deze prestigieuze prijs.

Een onafhankelijke jury, samengesteld uit vooraanstaande experts uit politiek, bedrijfsleven, onderzoek en samenleving en voorgezeten door Prof. Dr.-Ing. Reimund Neugebauer, voorzitter van de Fraunhofer-Gesellschaft, zal drie producten nomineren voor de HERMES AWARD en voor de HERMES Startup AWARD.

Deze producten worden uit de inzendingen geselecteerd en de jury bepaalt de winnaars uit deze groep finalisten. De mate van technologische innovatie, voordelen voor de industrie, het milieu en de samenleving, evenals kosteneffectiviteit en implementatierijpheid zijn sleutelcriteria bij het beoordelen welke inzending in elk geval de prijs verdient.

Elk jaar eert Deutsche Messe AG een bedrijf met de HERMES AWARD als erkenning voor een product of oplossing dat blijk geeft van een bijzonder hoge mate van technologische innovatie. Alleen die technologische oplossingen die zich al in de industriële praktijk hebben bewezen, komen in aanmerking.

De HERMES AWARD 2022 ging naar Sumitomo Cyclo Drive Duitsland. Het bedrijf won de felbegeerde prijs voor zijn volledig geïntegreerde aandrijfsysteem voor robottoepassingen en automatiseringstechnologie. Nieuw zijn onder meer de tandwielkast, motor en aandrijving met veiligheidsfuncties. De sensortechnologie en het thermische beheer van het product maken het geschikt voor zeer nauwkeurige, gevoelige toepassingen in servicerobotica en voor interactie met mensen. Het modulaire concept en de modulaire systemen maken een toepassingsspecifieke configuratie van de benodigde hardware mogelijk. Het TUAKA-product is bij uitstek geschikt voor toepassingen in de snelgroeiende roboticamarkt.

De afgelopen twee jaar heeft de jury van de HERMES AWARD al van de gelegenheid gebruik gemaakt om een speciale prijs uit te reiken en telkens een bedrijf te eren met de HERMES Startup AWARD. In 2022 ging de HERMES Startup AWARD naar MIP Technology uit Hannover. Het bekroonde project betreft een magnetische identificatieoplossing als alternatief voor optisch leesbare codes en RFID-tags.

Ga voor meer informatie naar www.hannovermesse.de

De volgende editie van de HANNOVER MESSE vindt plaats van 17 tot en met 21 april 2023 in Hannover, Duitsland. Indonesië is partnerland in 2023.

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

ledensept2022