linkedin logo bw
twitter logo bw
facebook logo bw

NORD HAALT KAAP 1 MILJARD OMZET

11/01/2023

Aandrijfspecialist NORD overschrijdt de 1 miljard omzetgrens.

Nog voor de jaarwisseling van 2022/2023 heeft NORD DRIVESYSTEMS voor het eerst de omzetgrens van 1 miljard euro gehaald.

Het bedrijf ziet dit als een bewijs van waardering door zijn klanten. ‘Dit laat zien hoe goed onze aandrijfoplossingen voldoen aan de eisen van de verschillende industrieën en hoezeer NORD door zijn klanten wordt gewaardeerd als een betrouwbare en competente partner’, benadrukt Gernot Zarp, Managing Director Sales. 

NORD ontwikkelt en produceert aandrijfsystemen die zijn samengesteld uit reductoren, motoren en aandrijfelektronica, voor meer dan 100 industriesectoren. Het leveren van klantspecifieke oplossingen voor de meest uiteenlopende eisen is voor de aandrijfspecialist net zo belangrijk als het verhogen van de energie- efficiëntie van zijn systemen en het verlagen van de total cost of ownership (TCO) voor zijn klanten. Een innovatie als de IE5+ permanente magneet synchroonmotor is hiervan een voorbeeld. Deze nieuwe NORD motor overtreft momenteel de hoogst gedefinieerde efficiëntieklasse voor motoren. Vanwege de momenteel zeer hoge energiekosten is hier momenteel veel vraag naar. 

‘Wij zien deze omzetontwikkeling ook als een erkenning van de gerenommeerde NORD-productkwaliteit’, aldus Gernot Zarp. Dankzij de grondige know-how op het gebied van fabricage produceert de onderneming de meeste onderdelen zelf in zijn eigen faciliteiten met hooggekwalificeerde medewerkers over de hele wereld. ‘We beschouwen deze positieve gebeurtenis als een stimulans voor verdere optimalisatie - in het belang van onze klanten’, benadrukt Zarp. 

Met momenteel circa 4.700 medewerkers ontwikkelt, produceert en verkoopt NORD DRIVESYSTEMS sinds 1965 aandrijftechniek en is wereldwijd een van de toonaangevende full-service industriële aanbieders. Naast standaardaandrijvingen levert NORD toepassing-specifieke concepten en oplossingen voor speciale vereisten, zoals energiebesparende aandrijvingen of explosieveilige systemen. In het boekjaar 2021 bedroeg de jaaromzet 870 miljoen euro. NORD heeft 48 dochterondernemingen in 36 landen en verkooppartners in meer dan 50 landen. 

NORD ontwikkelt en produceert een breed scala aan aandrijfoplossingen voor meer dan 100 industrieën, waaronder reductoren voor koppels van 10 Nm tot meer dan 282 kNm en elektromotoren in het vermogensbereik van 0,12 kW tot 1.000 kW, en levert de benodigde vermogenselektronica met frequentieomvormers tot 160 kW. Omvormeroplossingen zijn beschikbaar voor zowel conventionele schakelkastinstallaties als voor decentrale, volledig geïntegreerde aandrijfunits.

www.nord.com

 

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

ledensept2022