RECORDOMZET VOOR UNIVERSAL ROBOTS
Universal Robots rapporteert recordomzet ondanks wereldwijde onzekerheid. Lees meer
NIEUWE CEO VOOR GIBAS
Na 36 jaar stopt Steven Gijsen als CEO van Gibas. Lees meer
HECR-SERIE THERMO CHILLERS SMC
HECR-serie thermo chillers van SMC: Milieuvriendelijke en veilige temperatuurregeling. Lees meer
prev
next

A new video from SMC

 

 

FLINKE BESPARING DOOR ELEKTRISCHE WAGENS

11/01/2023

Uit gegevens van Webfleet blijkt dat Europese wagenparken die elektrische voertuigen (EV’s) gebruiken, gemiddeld 3.599 euro per wagen per jaar hebben bespaard.

Deze bedrijven bespaarden ook 5.665 liter brandstof en 15 ton CO2 per voertuig per jaar.

Webfleet publiceerde deze informatie in de eerste uitgave van Electrifying Data, een reeks rapporten die de commerciële EV-kansen in kaart brengt op basis van exclusieve telematicagegevens. Het eerste rapport geeft duidelijke inzichten in het niveau van kosten-, brandstof- en koolstofemissiereducties die mogelijk worden gemaakt door elektrificatie van het wagenpark. 

Het onderzoek toont ook de verschillen in de gemiddelde kostenbesparingen van land tot land. In het VK en in Nederland bedraagt de jaarlijkse kostenbesparing per voertuig bij overschakeling op elektrisch rijden meer dan 3.000 euro, met respectievelijk 3.800 en 3.500 euro. In België, Denemarken, Frankrijk en Spanje ligt dit cijfer tussen 2.000 en 3.000 euro, terwijl het in Duitsland, Italië en Polen maximaal 2.000 euro bedraagt. 

Taco van der Leij, Vice President van Webfleet Europe: ‘De aanzienlijke kostenbesparingen die uit het Electrifying Data-rapport naar voren komen, benadrukken waarom het elektrificeren van het wagenpark zakelijk gezien zinvol is. Webfleet geeft toegang tot het Fleet Electrification Report, een functie die duidelijk laat zien welke voertuigen door een EV vervangen kunnen worden. Na de stijging van de brandstofprijzen in maart van dit jaar zagen we een toename van 300% in het gebruik van deze tool. Het is dus duidelijk dat elektrificatie van wagenparken top of mind is voor veel bedrijven.’

‘We willen alle wagenparken laten zien dat de overstap naar elektrische mobiliteit niet alleen goed is voor de planeet, maar ook voor het bedrijf. En hoe sneller organisaties overstappen, hoe beter voor iedereen.’

Webfleets oplossing voor EV-wagenparkbeheer is ontworpen om bedrijven te helpen bij elke stap van het elektrificatieproces, van het plannen van de overstap en het inzetten van EV's tot het monitoren van het gebruik, het beheren van het opladen, het verlagen van de gebruikskosten en al het andere dat nodig is om optimaal te profiteren van de overstap naar elektrisch rijden. 

www.webfleet.com

 

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

ledensept2022