linkedin logo bw
twitter logo bw
facebook logo bw

HANNOVER MESSE 2023: MAKING THE DIFFERENCE

16/02/2023

Klimaatverandering, energietekorten en verstoorde toeleveringsketens: de grote uitdagingen waarvoor de wereld op dit moment staat, vragen om innovatieve oplossingen.

Wie een goed beeld wil krijgen van de laatste technologische trends en ontwikkelingen voor de industrie, kan niet om de Hannover Messe (17 – 21 april 2023) heen. 

De Hannover Messe vormt hét wereldwijde brandpunt voor trends en ontwikkelingen op het snijvlak van industrie, innovatieve technologie en duurzaamheid. Het is de plek waar het bedrijfsleven, beleidsmakers en journalisten elkaar ontmoeten en waar dit jaar meer dan vierduizend bedrijven uit de machinebouw, elektrotechniek, energie, software en IT zich presenteren.

Megatrends

Het aantal ontwikkelingen en thema's dat bezoekers krijgen voorgeschoteld is enorm, maar overall onderscheidt de organisatie een aantal overkoepelende megatrends:

Industrie 4.0

In steeds meer sectoren ontstaan op het gebied van big data en technologieën als AI, cloud computing, procesautomatisering/robotisering en IoT allerlei nieuwe verdienmodellen en optimalisatiemogelijkheden. Niet voor niets is Industrie 4.0 weer een leidend thema. 

CO2-neutrale productie

Bedrijven staan in toenemende mate onder druk van overheden, investeerders en klanten om te verduurzamen. In de strijd tegen klimaatverandering wordt CO2-neutrale productie meer en meer de norm. Op de Hannover Messe kunnen bedrijven kennismaken met de laatste innovaties op dit vlak. Hoe kun je je productie vergaand verduurzamen, zonder aan performance in te boeten? 

AI en Machine Learning

Artificial Intelligence (AI) en Machine Learning vormen een megatrend op zich. Afgelopen jaar zagen we de doorbraak van AI-toepassingen bij het grote publiek (denk maar aan toepassingen als ChatGPT en DALL-E), maar ook in de industrie worden steeds meer systemen en processen aangestuurd op basis van kunstmatige intelligentie. Wat zijn op dit moment de mogelijkheden als het gaat om zelflerende systemen? En: hoe ziet de toekomst van de industrie eruit naarmate machines steeds slimmer worden? 

Waterstof en brandstofcellen

Waterstof en brandstofcellen spelen een grote rol binnen de energiemix van veel industriële bedrijven. In hoeverre vormen deze technologieën een reëel alternatief voor het steeds schaarsere en duurdere gas? De Hannover Messe omvat onder meer het evenement ‘Hydrogen + Fuel Cells EUROPE’, voor de laatste stand van zaken op het gebied van waterstof en brandstofcellen.

Gratis toegangskaart Hannover Messe 2023

Wie écht op de hoogte wil blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van industriële innovatie, kan niet om een bezoek aan de Hannover Messe heen. Download uw gratis toegangskaart via Global Fairs: www.global-fairs.com/automationmagazine.

www.hannovermesse.de

 

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

ledensept2022