linkedin logo bw
twitter logo bw
facebook logo bw

DRYLIN W SLEDE VAN IGUS

02/03/2023

De drylin W opklikbare slede van igus zorgt voor een snelle installatie (direct op de rail) en is gemakkelijk in het gebruik.

De nieuwe lineaire opklikbare slede van igus is uniek in de wereld. Deze kan binnen enkele seconden direct op de lineaire rail worden gemonteerd, verwijderd en op zijn plek worden vergrendeld met een klemhendel in luttele seconden. Het is een praktische manier om bijvoorbeeld bedieningspanelen, camerasystemen, meet- en testapparatuur en gereedschappen te vervoeren.

Met de nieuwe igus opklikbare slede kunt u de lineaire slede eenvoudig van de rail verwijderen, op een andere geleiding plaatsen en op een geschikte plaats vastzetten. De slede met zijn nieuwe vergrendelingsmechanisme, welke eind 2021 werd gepresenteerd als een studie, gaat nu in serieproductie. 'Het idee om de slede te ontwikkelen kwam van onze klanten die feedback gaven over het cabine-interieur. Ze wilden de bedieningspanelen ergonomisch kunnen verplaatsen en, indien nodig, verwijderen en meenemen', zegt Michael Hornung, Product Manager International drylin Linear Technology bij igus GmbH. En dus werd de opklikbare slede met zijn eenvoudige installatie- en demontagefunctie ontwikkeld voor de drylin W lineaire geleider.

De gemonteerde apparatuur kan met slechts één beweging van de geleiderail worden gehaald, waar deze zich ook bevindt, naar een andere cabine worden gebracht en veilig worden opgeborgen. Het eerste prototype werd al snel erg populair en constructieve feedback leidde tot zijn verfijning. 'De klanten wilden de slede kunnen vergrendelen, daarom hebben we de klem nu geïntegreerd in de opklikbare slede in de serie', zegt Michael Hornung. 

Drie functies in één slede

De sledeserie combineert nu in totaal drie functies. Het is de enige lineaire slede ter wereld die eenvoudig op een lineaire rail kan worden geklikt. De gebruiker kan de rail van muur tot muur monteren en hoeft geen extra installatieruimte voor de slede te plannen. Bovendien is het een klassieke drylin W lineaire slede voor eenvoudige afstelling. Dankzij de folies van tribologisch geoptimaliseerde hoogwaardige kunststoffen glijdt de slede soepel en stil over de rail zonder enige smering. Vuil en stof kunnen niet hechten en ook vocht en water vormen geen probleem voor de slede.

De nieuwe klemhendel fixeert de slede en beschermt deze tegen trillingen en onbedoelde verstelling. De hendel kan naar wens van de klant worden gevarieerd. Naast klanten op het gebied van de binnenruimte hebben ook veel andere geïnteresseerden kennis gemaakt met de nieuwe lineaire slede - uit de gereedschapsmachinesector voor het variabele gebruik van test- en meetsystemen en machine-to-machine-gereedschappen, evenals bouw- en cameratechnologie.

www.igus.be

 

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

ledensept2022