linkedin logo bw
twitter logo bw
facebook logo bw

TGW LOGISTICS GROUP OP LogiMAT

09/03/2023

Op de intralogistieke vakbeurs LogiMAT in Stuttgart (van 25 tot 27 april 2023) presenteert TGW Logistics Group zijn fulfilmentcentrum van de toekomst.

Om de continue ontwikkeling van dit innovatieve ecosysteem te bevorderen, investeert het bedrijf sterk in technologie, structuur en zijn medewerkers.

Er is een fundamenteel verschil tussen de magazijnen van vandaag en het fulfilmentcentrum van de toekomst: het systeem van de toekomst is niet alleen sterk geautomatiseerd, maar werkt ook en vooral proactief. Dit betekent dat het zelfstandig taken uitvoert, processen optimaliseert en voortdurend leert. Tegelijkertijd biedt het maximale flexibiliteit en ontlast het zo de operator. Zo hoeft de personeelsplanning in de toekomst niet meer door de medewerkers worden afgehandeld, maar kan deze via gegevensverwerking door intelligente softwaretools worden uitgevoerd. Deze tools zullen ook de prestaties op een energie-efficiënte en slijtagearme manier regelen en anticiperen op het verbruiksgedrag.

Voordelen voor de klant, flexibiliteit en winstgevendheid

TGW werkt continu aan de verdere ontwikkeling van het fulfilmentcentrum van de toekomst en zijn modules, die variëren van gebruiksvriendelijke software tot intelligente mechatronica en een digital twin. Daarbij staan drie doelen centraal:

  • Meer voordelen voor de klant: de bediening van het systeem zal aanzienlijk minder tijd en inspanning kosten, zodat klanten zich volledig op hun kernactiviteiten kunnen richten.
  • Grotere flexibiliteit: klanten moeten hun aanpassingsvermogen kunnen vergroten en flexibel kunnen reageren op veranderingen in de markt of in hun bedrijfsmodellen.
  • Grotere winstgevendheid: de performance van het systeem wordt aangepast aan de vereiste beschikbaarheid, waardoor de winstgevendheid toeneemt door minder personeel, minder slijtage en minder energieverbruik.

Niet alleen de geopolitieke situatie is onvoorspelbaar, ook veranderingen in economische sectoren maken de zaken ingewikkelder. Snellere leveringsbeloften en stijgende serviceniveaus blijven de drijvende kracht achter deze ontwikkelingen, terwijl demografische veranderingen het tekort aan gekwalificeerd personeel verergeren. 'Wie in een nieuw intralogistiek systeem investeert, zoekt flexibiliteit, efficiëntie en toekomstgerichtheid - en samenwerking met partners die 100 procent te vertrouwen zijn', benadrukt Harald Schröpf, CEO van TGW Logistics Group.

Transparantie, zelfleren en zelfherstel

Het credo is dus: focus op de voordelen voor de klant. Sleutelwoorden als volledige datatransparantie, zelflerenen zelfherstel zijn kenmerken van TGW’s fulfilmentcentrum van de toekomst. 

In eerste instantie worden relevante gegevens verzameld en gebruikt voor een digitale weergave. Het systeem leert door informatieanalyse, en gebruikt real-time gegevens voor optimalisaties. Het corrigeert proactief storingen en meldt autonoom potentiële foutbronnen.

Focus op duurzaamheid

Het fulfilmentcentrum van de toekomst is niet alleen gebaseerd op moderne robottechnologie die de winstgevendheid verhoogt en het tekort aan arbeidskrachten aanpakt, maar ook op de drie pijlers van duurzaamheid. 'Ons basisprincipe is dat elk systeem op een ecologisch, economisch en sociaal aanvaardbare manier moet worden gepland en uitgevoerd', benadrukt Harald Schröpf. Om deze belofte waar te maken, optimaliseert TGW voortdurend zijn supply chain en ontwikkelt het duurzamere producten.

Om het fulfilmentcentrum van de toekomst te blijven promoten en de technologie te verbeteren, investeert TGW consequent in onderzoek en ontwikkeling. 

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

ledensept2022