linkedin logo bw
twitter logo bw
facebook logo bw

BEREKENEN LINEAIRE AANDRIJVINGEN

09/03/2023

De juiste, complete gegevens zijn cruciaal voor het berekenen van een lineaire aandrijving en een juiste dimensionering.

Hoe bereken ik de lineaire aandrijving voor mijn nieuwe machine?

Apex Dynamics denkt vaak al mee als de machine nog maar een concept is. Dit was ook het geval bij Algemeen Pallet Centrum BV dat een volautomatische spijkertafel bedacht.

In dit artikel vertellen we meer over de applicatie en hoe wij de vraag van APC beantwoordden. Inmiddels is de tafel operationeel! 

Onlangs nam Henk Tolkamp, het technische geweten bij Algemeen Pallet Centrum BV (APC), contact op met Apex Dynamics voor de aandrijving van een spijkermachine. Nu werden de 2,5 tot 3 meter lange pallets met de hand “gespijkerd” en Henk heeft een tafel bedacht waarin volautomatisch de pallets in elkaar gespijkerd worden. Een XY tafel met 5 spijkermachines erop gemonteerd die spijkers van 75 tot 90 mm in het hout kan slaan. De X-as heeft een dubbele aandrijving en de Y-as een enkele.

Bij zijn vraag ontvangen wij een voorbeeld van het concept. Maar hoe reken je zo’n lineaire aandrijving door? En welke krachten en nauwkeurigheden zijn te verwachten?

Lees hier verder over hoe wij deze berekening hebben gemaakt.

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

ledensept2022