linkedin logo bw
twitter logo bw
facebook logo bw

MODULE CONNECT DOOR IGUS

30/03/2023

igus heeft Module Connect ontwikkeld, een ruimtebesparende plug-in connector voor het aansluiten van elektrische kabels, glasvezelkabels en pneumatische slangen.

Het wordt hoofdzakelijk gebruikt daar waar een groot aantal kabels is aangesloten in kabelrupsen en de ruimte schaars is.

Voor gratis, maatwerk plug-in module configuratie heeft igus nu 180 afzonderlijke onderdelen voor Module Connect aan haar webshop toegevoegd.

Een enkele connector voor alles in plaats van vele afzonderlijke is het principe van Module Connect. De naam staat voor een door igus ontwikkeld modulair systeem voor insteekmodules. Klanten kunnen geschikte modules kiezen uit een verscheidenheid van verschillende connectoren, deze combineren, de juiste behuizingen kiezen en deze aansluiten, en zo bijna een onbeperkte aantal module-variaties met individuele breedtes en hoogtes realiseren.

Het resultaat is een ruimtebesparende, individuele stekkerverbinding. Voor haar verbindingssysteem gebruikt igus de "Han-Modular" productlijn van Harting.

'Module Connect geeft de klant een aansluitklare assemblage met een gedefinieerde interface die de assemblagetijd met 80% vermindert', zegt Markus Hüffel, productmanager readycable en readychain bij igus GmbH. Om klanten in staat te stellen hun modules naar wens te ontwerpen en direct te kopen, biedt igus nu niet alleen afgewerkte sets met drie of vier kabelingangen aan, maar ook 180 losse module connect onderdelen in de webshop. U vindt er alles van afzonderlijke behuizingsonderdelen en vergrendelingsmechanismen tot voedings-, signaal-, gegevensoverdrachts- en pneumatische modules en contacten. 'Dit geeft gebruikers volledige vrijheid om hun interface aan te passen', aldus Hüffel. 'Wij breiden ons assortiment voortdurend uit.'

Een sterke en betrouwbare verbinding

Accessoires, zoals de in de behuizing geïntegreerde vergrendeling en trekontlasting, zorgen voor maximale betrouwbaarheid. Ze omsluiten de connector en zorgen voor een sterke verbinding, zelfs bij tienduizenden bewegingen. De onderdelen van de module connect behuizing zijn gemaakt van vezelversterkte hoogwaardige kunststof die 50% minder weegt dan klassieke rechthoekige connectoren. De Module Connect adapter verbindt de Module Connect plug-in connector en de kabelrups tot een samenhangend geheel. De Module Connect adapter kan zelfs aan bestaande energietoevoersystemen worden toegevoegd.

Meer informatie over Module Connect vindt u op: 

https://www.igus.nl/info/connectors-module-connect

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

ledensept2022