linkedin logo bw
twitter logo bw
facebook logo bw

NORD OP INTERPACK 2023

30/03/2023

NORD DRIVESYSTEMS op interpack 2023: Hoog-efficiënte aandrijfoplossingen voor de verpakkingsindustrie.

Op de interpack in Düsseldorf presenteert aandrijfspecialist NORD DRIVESYSTEMS van 4 tot 10 mei 2023 zijn brede productprogramma en expertise voor de verpakkingsindustrie - van decentrale frequentieomvormers tot energie-efficiënte aandrijvingen en hoogwaardige oppervlaktebehandelingen voor spoel- of spuitruimtes.

Of het nu gaat om primaire, secundaire of end-of-line verpakkingen: NORD DRIVESYSTEMS implementeert voor alle fasen van het verpakkingsproces economische, duurzame en toegesneden aandrijfoplossingen die optimaal voldoen aan de relevante applicatie-specifieke eisen en tevens kunnen bijdragen aan een aanzienlijke verlaging van de Total Cost of Ownership (TCO). Bezoek de NORD stand C26 in hal 6 op de interpack vakbeurs en ontdek wat dit betekent voor maatwerktoepassingen. De Noord-Duitse aandrijfspecialist presenteert daar zijn modulaire producten en brede expertise op het gebied van verpakkingsautomatisering. Tot de beurshoogtepunten behoren de decentrale frequentieomvormer NORDAC ON/ON+, de IE5+ synchroonmotor, de gepatenteerde DuoDrive motorreductor en de nsd tupH oppervlaktebehandeling.

NORDAC ON/ON+: Decentrale frequentieomvormer met geïntegreerde Ethernet interface

De decentrale frequentieomvormer NORDAC ON/ON+ wordt gekenmerkt door een geïntegreerde Ethernet interface (Profinet, EtherNet/IP en EtherCAT kunnen via parameters worden ingesteld), volledige plug-in mogelijkheden en een zeer compact ontwerp. De slimme frequentieomvormers zijn bij uitstek geschikt voor integratie in verpakkingsmachines waar ze ruimte besparen evenals de bij centrale frequentieomvormers benodigde uitgebreide motorbekabeling. Er zijn twee versies leverbaar: de NORDAC ON, ontworpen voor gebruik met asynchroonmotoren en de NORDAC ON+, speciaal ontworpen voor gebruik in combinatie met hoog-efficiënte IE5+ synchroonmotoren.

IE5+ generatie motoren: Efficiëntie op een nieuw niveau

Met de IE5+ synchroonmotor zet NORD nieuwe standaards voor energie-efficiëntie. Dankzij de permanentmagneet synchroonmotortechnologie (PMSM) realiseert de motor een rendement tot 95 procent, dat redelijk constant is over een breed toerental- en koppelbereik. De IE5+ motor levert daarmee optimaal energieverbruik in deellast- en toerentalbereik en overtreft zelfs de hoogst gedefinieerde energie- efficiëntieklasse IE5.

DuoDrive: Naadloze integratie van reductor en motor

De gepatenteerde DuoDrive is een revolutionair geïntegreerd reductor/motorconcept dat vermogens tot 3 kW omvat. Het combineert de hoog-efficiënte IE5+ motor en een eentraps vlakke reductor in één behuizing. Het constante motorkoppel over een breed toerentalbereik zorgt voor een consistente variantenreductie en verlaging van de bedrijfskosten. Samen met de eenvoudige plug-and-play inbedrijfstelling resulteert dit in een aanzienlijke verlaging van de Total Cost of Ownership (TCO) vergeleken met bestaande aandrijfsystemen. Het niet-geventileerde spatwaterdichte ontwerp met gladde oppervlakken voldoet aan de strengste hygiëne-eisen en zorgt voor een optimale reiniging.

nsd tupH oppervlaktebehandeling: Een alternatief voor roestvaststaal

De nsd tupH oppervlaktebehandeling is beschikbaar voor zowel de NORDAC ON/ON+ als de IE5+ synchroonmotor en de DuoDrive motorreductor. Met een speciale methode wordt het oppervlak corrosiebestendig en harder gemaakt, waardoor het aluminium zich qua corrosiebescherming als roestvaststaal gedraagt. Het gaat hierbij niet om een coating, maar om een oppervlaktebehandeling die een beschermende laag creëert die permanent is verbonden met het substraatmateriaal. Er kan dus niets van de laag loskomen of afbladderen. De aandrijvingen zijn makkelijk te reinigen en grotendeels bestand tegen zuren en logen.

NORD DRIVESYSTEMS presenteert deze en andere aandrijfoplossingen van 4 tot 10 mei 2023 op de interpack in Düsseldorf. U vindt het bedrijf op stand C26 in hal 6.

 

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

ledensept2022