linkedin logo bw
twitter logo bw
facebook logo bw

NIEUW SIEMENS MOTORENBEDRIJF: INNOMOTICS

05/04/2023

Motoren, elektrische aandrijvingen en aandrijfoplossingen zijn al meer dan 150 jaar de bedrijfsfocus van Siemens.

In november 2022 kondigde Siemens aan dat men een onafhankelijke, geïntegreerde vennootschap voor motoren en middenspannings aandrijvingen zou oprichten.

De transitie naar de nieuwe onderneming zal in fases verlopen. In Duitsland zal de nieuwe vennootschap op 1 juli 2023 operationeel zijn. Ook in België zal dat het geval zijn, en tegen 1 oktober 2023 gaat de businesses live in 49 landen. De nieuwe onderneming zal haar hoofdzetel in het Duitse Nürnberg hebben en zal een dochteronderneming zijn die voor 100% in handen van Siemens AG is.

Onder de naam Innomotics wordt een onderneming gevormd met een eigen sterk merk, die wereldwijd meer dan 14.000 medewerkers in dienst heeft, een omzet van € 3 miljard genereert en  telt 16 productievestigingen telt.

In België, Luxemburg en Nederland zal Innomotics geleid worden door Yves Vandorpe als CEO en Karine Goovaerts als CFO.

Innomotics staat voor jarenlange ervaring en competentie, een innovatief product- en dienstenaanbod, duurzame en energie-efficiënte aandrijfoplossingen en klantgerichtheid.

Siemens AG en Innomotics zullen verder samenwerken om geoptimaliseerde functionaliteit te verzekeren in onze producten, systemen en oplossingen.

In de komende maanden zal Innomotics “A Siemens Business” wereldwijd gepositioneerd worden als een nieuw merk dat onze hoge kwaliteit, innovatiekracht en klantgerichtheid zal weerspiegelen.

'Zo creëren we een opportuniteit om de stabiliteit van een gevestigde wereldspeler te combineren met de gestroomlijnde en flexibele dynamiek van een middelgrote onderneming. Dit zal ook verder blijken uit de investeringen in R&D, innovaties en de uitbreiding naar nieuwe groeidomeinen', klinkt het nog bij moederbedrijf Siemens.

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

ledensept2022