linkedin logo bw
twitter logo bw
facebook logo bw

5.000 STE ROBOT BIJ EXOTEC

05/04/2023

Exotec, een wereldwijde specialist in magazijnrobots, kondigt aan de 5.000ste robot te hebben gebouwd.

Terwijl het bedrijf zijn wereldwijde expansie voortzet met 600 nieuwe werknemers in 2023, houdt ook de groei in de Benelux aan, waar momenteel vijf installaties operationeel zijn en twee nieuwe in aanbouw.

'We blijven een sterke vraag zien naar schaalbare en bewezen robotoplossingen voor magazijnen', zegt Romain Moulin, CEO en medeoprichter van Exotec. 'Door onze dienstverlening aan 's werelds grootste merken profiteren we van de explosieve groei van de wereldwijde markt voor magazijnrobots. Deze zal naar verwachting in 2031 circa 15 miljard euro bedragen.'

26 miljoen kilometers lopen  

In maart 2023 bereikte Exotec de mijlpaal van 5.000 gebouwde robots. Dit doet het bedrijf in een recordtijd aangezien het slechts drie maanden geleden de mijlpaal van 4.000 robots had bereikt. Deze prestatie is te danken aan Exotecs snelgroeiende productiecapaciteit en de groeiende vraag naar de producten van het bedrijf.

Magazijnwerk gemakkelijker en minder fysiek veeleisend maken is voor Exotec essentieel. Dankzij de robots van Exotec hebben magazijnmedewerkers nu al minstens 26 miljoen kilometer minder hoeven lopen. Dit staat gelijk aan 33 keer naar de maan en terug. Zo kunnen medewerkers werken aan de picking stations of elders in het magazijn, zodat ze werk kunnen verrichten dat ergonomisch en fysiek minder zwaar is. 

Intensief investeren in R&D 

In 2023 wil Exotec zijn sterke resultaten op het vlak van innovatie doorzetten door intensief te investeren in R&D. Sinds de oprichting van het bedrijf heeft Exotec elk jaar zijn R&D-uitgaven verdubbeld. De fabrikant investeert niet alleen een aanzienlijk deel van de €420 miljoen die het bij externe financiers heeft opgehaald in R&D, maar voegt daar ook tien procent van de gerealiseerde omzet aan toe. Exotec bezit momenteel 26 toegekende patenten. Verder zijn er 68 patentaanvragen in behandeling, waarvan zowat de helft in de afgelopen zes maanden werd aangevraagd. Recent heeft het bedrijf zijn productportfolio ook uitgebreid met drie innovatieve oplossingen: een nieuwe transportoplossing, een verbeterde pickingrobot en nieuwe magazijnsoftware. 

- De Skypath is een modulair transportsysteem dat een maximale doorvoer van 2.700 bakken of dozen per uur kan bereiken.  

- De Skypicker is een intelligente orderverzamelrobot voor moderne magazijnen die op basis van machine learning automatisch het gewicht, de grootte en de positie van elk item visueel detecteert. 

- Deepsky is een end-to-end magazijnsoftwareprogramma dat alle modules binnen het Exotec-portfolio naadloos integreert met de meeste magazijnbeheer- en besturingssystemen en met automatiseringsapparatuur van derden. 

www.exotec.com

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

ledensept2022