linkedin logo bw
twitter logo bw
facebook logo bw

SIEMENS INTRODUCEERT INDUSTRIAL OPERATIONS X

25/04/2023

Siemens introduceert Industrial Operations X, een open en interoperabel portfolio voor het automatiseren en beheren van industriële productie.

Het nieuwe portfolio maakt deel uit van Siemens Xcelerator, het open digitale bedrijfsplatform met een portfolio van software en verbonden hardware, een ecosysteem van partners en een marktplaats.

Industrial Operations X is de oplossing voor productie-engineering, uitvoering en optimalisatie in de nieuwe wereld van IT/OT-convergentie. Het richt zich op de integratie van geavanceerde IT-capaciteiten en beproefde methoden van softwareoperaties in de wereld van automatisering: low code, edge, cloud computing en artificiële intelligentie (AI) worden gecombineerd met toonaangevende automatiseringstechnologie en digitale diensten. Resultaat: fabrieken en productielijnen worden flexibeler en modulair zodat klanten met een druk op de knop kunnen reageren op veranderingen.

Geavanceerde IT- en softwarecapaciteiten integreren in automatisering

Een Industry 4.0-fabriek genereert maandelijks gemiddeld 2.200 terabyte aan gegevens. Industrial Operations X-oplossingen maken deze data bruikbaar, bijvoorbeeld door gebruik te maken van AI-analysemogelijkheden. Onafhankelijke studies wijzen uit dat een digitaal ondersteunde fabriek tot 30 procent meer kan produceren. Om dit potentieel te benutten presenteert Siemens verschillende premières op de Hannover Messe:

  • Automatisering virtualiseren: Introductie van een volledig virtuele controller
    Op basis van beproefde functionaliteiten van de SIMATIC S7-1500 is de virtuele PLC hardware-onafhankelijk, waardoor applicaties centraal kunnen worden beheerd en flexibel kunnen worden aangepast aan veranderende klantbehoeften. PLC-projecten kunnen worden aangepast met virtuele controle en gemakkelijk worden geïntegreerd in andere IT-diensten via open gegevensinterfaces.
  • Automatisering programmeerbaar maken met IT-code: Simatic AX
    Simatic AX biedt IT-professionals een vertrouwde ontwikkelingsomgeving op basis van Visual Studio Code en versiebeheer via GIT en andere. Simatic AX is cloudgebaseerd en is beschikbaar als service.
  • De Industrial Edge-omgeving visualiseren: WinCC Unified voor Industrial Edge ​
    Met Industrial Edge kan software in machines nu gemakkelijker, flexibeler en veiliger beheerd worden. Er zijn al verschillende apps beschikbaar die gericht zijn op de aankoop, voorverwerking en analyse van machine- of fabrieksdata.

Siemens zal de nieuwste technologische IT-ontwikkelingen blijven integreren in bestaande automatiseringsoplossingen (zoals onze SIMATIC S7, SIMATIC WinCC, SIMATIC PCS neo, SINUMERIK). Industriële klanten zullen gebruik kunnen maken van een breed spectrum van interoperabele aanbiedingen van Siemens en een grote gemeenschap van partners.

'Met Industrial Operations X kan OT aangepast worden aan de snelheid van software', zegt Cedrik Neike, lid van de raad van bestuur van Siemens AG en CEO Digital Industries. 'Door AI in te zetten op de werkvloer, geven we fabrikanten toegang tot de terabytes aan automatiseringsgegevens die in hun fabrieken vervat zitten, zodat ze uiteindelijk duurzamer kunnen worden.'

Insights Hub: Industriële IoT omzetten in bruikbare inzichten

Siemens zal MindSphere integreren in de kern van zijn software portfolio, met een sterkere focus op het leveren van bedrijfswaarde op basis van IoT-gegevens. Siemens MindSphere (inclusief partners en ontwikkelaars wereldwijd) evolueert naar Insights Hub in het kader van Industrial Operations X en het ecosysteem van Siemens Xcelerator. Insights Hub focust op het inzetten van slimme productie om bruikbare inzichten te genereren uit activa- en bedrijfsgegevens door data lokaal of in de cloud te analyseren en om te zetten in waarde.Met Insights Hub biedt Siemens zijn klanten industriële IoT-oplossingen die verschillende toepassingen omvatten, zoals Insights Hub Quality Prediction voor de verbetering van de kwaliteitscontrole- en bewerkingsprocessen.

Met de lancering van Industrial Operations X maakt Siemens industriële productieprocessen meer aanpasbaar, autonoom en veerkrachtig zodat ze snel kunnen reageren op veranderingen. Zo kunnen grote en kleine klanten duurzame digitale ondernemingen worden.

www.siemens.be

 

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

ledensept2022