linkedin logo bw
twitter logo bw
facebook logo bw

OPLOSSING NORD VOOR ZWARE LADINGEN

04/05/2023

Zware ladingen, grote krachten, lange rijafstanden en lagere eisen aan precisie en dynamiek zijn kenmerkend voor end-of-line verpakkingslijnen.

Het gebruik van decentrale aandrijfoplossingen met geregelde frequentieomvormers kan kostenvoordelen tot 50% opleveren, afhankelijk van het type systeem en de toepassing.

Aandrijvingen met centraal gestuurde servomotoren worden vaak gebruikt bij end-of-line verpakkingslijnen. Bij toepassingen met een grote massatraagheid of lange bewegingsafstanden - bijvoorbeeld palletiseren, stabiliseren of verplaatsen - zijn deze echter meestal niet nodig. Decentrale aandrijfoplossingen, bijvoorbeeld met geregelde asynchroonmotoren, zijn hier een efficiënt en zuinig alternatief. NORD DRIVESYSTEMS is zeer vertrouwd met de eisen van de industrie en implementeert modulaire aandrijfconcepten die exact zijn afgestemd op de specifieke toepassing en de eisen van de klant. 

Asynchroonmotoren met decentraal geregelde frequentieomvormers 

Door hun hoge massatraagheid bieden NORD asynchroonmotoren doorslaggevende voordelen voor end-of-line verpakkinglijnen. Bij het verplaatsen van zware ladingen zorgen ze voor een betere (bewegings)controle dan conventionele servo-oplossingen die door middel van grote overbrengingsverhoudingen aan de betreffende toepassing moeten worden aangepast. Bovendien zorgen ze voor de grootste processtabiliteit, reduceren ze trillingen, evenals het risico op beschadiging van de lading of de verpakkingsmachine. Een ander voordeel is dat asynchroonmotoren overal in alle soorten en maten verkrijgbaar zijn, gemakkelijk zijn te onderhouden en gecombineerd kunnen worden met verschillende typen reductoren en frequentieomvormers.

Bij gebruik met decentrale frequentieomvormers, zoals NORDAC BASE SK 180E, NORDAC FLEX SK 200ENORDAC LINK SK 250E of NORDAC ON SK 300P, kunnen componenten als schakelkasten en bedrading vervallen en is installatie aanzienlijk makkelijker. Een bijkomend belangrijk voordeel is ruimtebesparing. Met een modulair concept blijft de aandrijving ook zeer flexibel, omdat aanpassingen in de systeemarchitectuur op elk moment kunnen worden doorgevoerd zonder grote structurele wijzigingen. Ook kunnen extra aandrijvingen in een later stadium eenvoudig worden toegevoegd zonder dat de schakelkast moet worden aangepast.

Tot 50% besparing

Lage aanschafkosten, constructieve vrijheid bij het machineontwerp, snellere inbedrijfstelling, vereenvoudigde onderhouds- en reparatieprocessen: asynchroonmotoren met decentraal geregelde frequentieomvormers en encoderterugkoppeling via absolute of incrementele encoders maken zeer zuinige en nauwkeurige positioneringstoepassingen mogelijk, evenals dynamische bewegingen van grote en zware verpakkingsunits. Dit maakt deze technologie tot een reëel alternatief voor toepassingsgebieden zoals end-of-line verpakking, waar zware ladingen en grote krachten standaard zijn. Afhankelijk van het systeemtype en de toepassing kunnen de besparingen oplopen tot 50%.

Lees meer hierover in NORD’s whitepaper: "Drive technology in end-of-line packaging: Advantages of decentralised drive solutions with controlled frequency inverters", die hier kosteloos kan worden gedownload: https://www.nord.com/de/kampagnen/industrie/end-of-line-packaging.jsp

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

ledensept2022