linkedin logo bw
twitter logo bw
facebook logo bw

FAULHABER COMPACTE CONTROLLER

04/05/2023

Een nieuw familielid voor het middelste vermogensbereik.

FAULHABER heeft een extreem compacte Motion Controller zonder behuizing toegevoegd aan het productassortiment.

De nieuwe Motion Controller is ideaal voor inbouw in apparatuur voor de maakindustrie en voor medische technologie. Met 36 V en 3 A (piekstroom 9 A) werkt de controller voor het vermogensbereik tot ongeveer 100 W. Hij is geschikt voor DC-borstelmotoren met encoder, maar ook voor borstelloze of lineaire motoren.

Miniatuur- en micromotoren worden pas betrouwbare aandrijfsystemen in combinatie met de bijpassende Motion Controllers. Daarom omvat het uitgebreide assortiment motoren van de aandrijfspecialist FAULHABER een breed aanbod Motion Controllers met of zonder behuizing, voor verschillende vermogensklassen en uiteenlopende toepassingen. De familie Motion Controllers zonder behuizing heeft er nu een nieuw model bij: de MC3603.

Door het compacte formaat is dit plug-in board een ideale controller voor integratie in fabricageapparatuur en toepassingen binnen de medische technologie. Met 36 V en 3 A (piekstroom 9 A) dekt deze nieuwe controller het middelste vermogensbereik af, tot ongeveer 100 W. Hij is geschikt voor standaard DC-borstelmotoren met encoder, maar ook voor borstelloze en lineaire motoren. De I/O-mogelijkheden en de encoderinterfaces zijn hetzelfde als in de rest van de productfamilie. Voor de communicatie zijn USB, RS232, CANopen en EtherCAT beschikbaar. De Motion Controller werkt al met de nieuwe firmware versie "M".

De meest recente update van FAULHABER Motion Manager (versie 6.9) garandeert een eenvoudige en gebruiksvriendelijke systeemconfiguratie.

EMC-compatibel ontwerp voor alle Motion Controllers

Met de introductie van de nieuwe MC 3603 biedt FAULHABER nu Motion Controllers voor het volledige typische toepassingsbereik van miniatuur- en micromotoren. Het portfolio begint bij de MC 3001 op postzegelformaat, met 30 W en 1 A (piekspanning 2 A), en bouwt op tot de MC 5010, het grootste model van de familie met 10 A (piekstroom 30 A), die is ontworpen voor schakelkasten en die zich primair heeft bewezen in de industrie.

Alle motion controllers voldoen aan de huidige EMC-voorschriften. De hardware is passend geoptimaliseerd, maar ook de documentatie is opnieuw ontworpen om gebruikers optimaal te ondersteunen bij de certificering van hun eigen apparaten.

www.faulhaber.com/nl/motion/motion-controllers-voor-miniatuur-en-microaandrijvingen/

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

ledensept2022