linkedin logo bw
twitter logo bw
facebook logo bw

LINDE GREEN PERFORMANCE

09/05/2023

Linde Material Handling zet zijn klanten verder op weg richting een duurzame toekomst, en doet dit met een steeds breder portfolio aan innovatieve producten en softwareoplossingen.

Deze Linde 'Green Performance'-oplossingen variëren enorm.

Ze gaan van krachtige heftrucks en magazijntrucks met lithiumionbatterijen of de milieuvriendelijke HVO- diesel modellen, tot duurzame batterijrecyclage, energiebeheer en de eerste door Linde ontwikkelde brandstofcel.

Groener intern transport, zonder aan prestaties in te boeten

Van heftrucks en magazijntrucks wordt verwacht dat ze steeds minder emissies uitstoten, dit terwijl ze niet aan prestaties inboeten en bij voorkeur ook het kostenplaatje doen dalen.

Een eerste grote stap in deze richting werd gezet met de introductie van de Linde X-reeks, een serie elektrische heftrucks die de prestaties van hun thermische tegenhangers evenaart, en sinds eind april 2023 ook beschikbaar is voor tonnages tot 5 ton. Daarnaast kunnen Linde klanten nu ook elektrisch aangedreven zware heftrucks kiezen voor lasten tot 18 ton, of – binnen het segment van de thermische vorkliften – opteren voor milieuvriendelijke HVO-diesel, waarmee ze hun CO2- uitstoot met tot 90% reduceren kunnen.

Batterijrecyclage en andere groene oplossingen

‘Onze klanten kunnen erop vertrouwen dat hun lithiumionbatterijen aan het einde van hun levensduur worden gerecycleerd en dat tot 95% van de grondstoffen wordt teruggewonnen’, verzekert Stefan Prokosch, Senior Vice President Brand Management bij Linde Material Handling. Ook de milieuvriendelijke waterstoftechnologie wint steeds meer terrein, wat zich onder andere uit in de lancering van de eerste door Linde ontwikkelde 24 V brandstofcel met een vermogen van 1,8 kW.

‘Op deze manier kunnen we onze klanten een one stop shop-oplossing aanbieden, bestaande uit trucks, brandstofcellen én service.’ 

Tot slot laat het vernieuwde, slimme Linde oplaadsysteem toe om stroompieken te vermijden, en werkt de Linde Energy Manager een optimaal uitgebalanceerd energieverbruik in de hand, waarmee zowel CO2-uitstoot als energiekosten tot een minimum herleid worden.

Over Motrac nv

Motrac nv, onderdeel van de Royal Reesink Group, is importeur én verdeler van de toonaangevende Linde heftrucks en magazijntrucks in België, alsook van de prestigieuze Tennant reinigingsmachines in België en Luxemburg. Motrac nv is een vooraanstaande aanbieder van intralogistieke diensten en oplossingen en is nationaal actief met vestigingen in Antwerpen, Dottenijs en Ciney.

Meer informatie vindt u op www.motrac.be

 

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

ledensept2022