linkedin logo bw
twitter logo bw
facebook logo bw

PTC VUFORIA STEP CHECK

31/05/2023

PTC, een wereldwijde specialist op het gebied van digitale transformatie, heeft een Step Check™-component toegevoegd aan zijn Vuforia augmented reality-platform.

Deze component is bedoeld om visuele inspecties bij kwaliteitscontrole te vergemakkelijken en te verbeteren.

Visuele inspecties zijn een cruciaal onderdeel van elk productieproces.  Hierbij bepalen operatoren of een onderdeel, een component of zelfs een compleet product volgens de specificaties is vervaardigd of geassembleerd en of het correct functioneert. Heel vaak worden deze inspecties op het oog en met behulp van papieren documenten uitgevoerd. Dit plaatst veel druk op de teams om snel een beslissing te nemen, wat het risico op fouten en herwerk vergroot.

Step Check verbetert de kwaliteit van inspecties en vermindert het risico op fouten door Augmented Reality en kunstmatige intelligentie (KI) te combineren. Step Check begeleidt operatoren bij hun inspectietaken met behulp van werkinstructies die via Augmented Reality worden getoond. Stap voor stap en afhankelijk van de context verschijnen gedetailleerde instructies die bovenop het te controleren fysieke onderdeel of product worden getoond. Tijdens het testen kan de KI niet-conforme assemblages, ontbrekende of verkeerd uitgelijnde onderdelen of andere defecten detecteren. Kleurcodes op het onderdeel of product vertellen de operatoren in realtime of de inspectiestap geslaagd is. Step Check documenteert ook automatisch de resultaten van de inspectie en biedt dashboards om de uitgevoerde controles te analyseren.

Het KI-model in Step Check wordt getraind op twee soorten gegevens. Ten eerste worden gegevens gebruikt die gekoppeld zijn aan 3D CAD-modellen van de te inspecteren onderdelen, componenten of producten. Daarnaast trainen de operatoren het model rechtstreeks met voorbeelden van geslaagde en mislukte kwaliteitscontroles. Naarmate Step Check wordt gebruikt, leren de KI-modellen van de beslissingen van de operatoren en worden ze beter. Dankzij de intelligente blik van Vuforia kan Step Check elementen herkennen die niet zijn opgenomen in 3D CAD-modellen, zoals productspecifieke stickers of labels.

Step Check maakt deel uit van Vuforia’s Expert Capture. Deze SaaS-gebaseerde Augmented Reality-oplossing van PTC biedt een collaboratieve, leervriendelijke omgeving om expertkennis op de werkplek vast te leggen en KI-verrijkte visuele inspecties te genereren die nadien gedeeld kunnen worden.

www.ptc.com

 

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

ledensept2022