Selecteer de taal

  • facebook logo
  • linkedin logo
  • twitter logo

De jonge VITO-start-up Unifly heeft een tweede financieringsronde met succes afgerond voor een bedrag van 5 miljoen euro.

De investeringsfondsen QBIC en PMV hebben samen met de Japanse marktleider in dronemanagement en systeemintegratie, Terra Drone, ingetekend op deze tweede ronde.

Terra Drone neemt zelfs 80 % van het totaalbedrag voor zijn rekening, wat een absoluut bewijs is van hun vertrouwen in zowel de technologie als het team van Unifly.

De sterk groeiende markt van drones of UAV’s doet de nood aan systemen toenemen om de veiligheid te garanderen en om recent ingevoerde regelgeving af te dwingen. Unifly ontwikkelt en vermarkt een platform om drones op een veilige manier in het luchtruim te integreren. Dit omvat zowel luchtverkeersleiding voor drones (ook wel Unmanned Traffic Management systeem - UTM) als het operationeel beheer van drone activiteiten. De onderneming, die in augustus 2015 werd opgericht, zag haar kapitaal reeds versterkt in juni dit jaar door het Vlaamse Gewest (SOFI-fonds) en QBIC.

Deze bijkomende financiering ondersteunt de versnelde vermarkting van het Unifly platform zodat het verder kan uitgroeien tot de de facto standaard voor UTM.

Als direct gevolg van deze investering zal Unifly groeien van 12 medewerkers vandaag tot ruim 40 medewerkers eind 2018. De bereidheid van de Vlaamse overheid om te investeren in deze zeer jonge, hightech onderneming vond snel navolging van private investeerders en was op die manier een hefboom voor heel wat extra werkgelegenheid in deze toekomstgerichte sector.

De technologische voorsprong van Unifly, de diepgaande sectorkennis en ervaring van het managementteam en het feit dat Unifly een partner is in de toonaangevende internationale initiatieven op het vlak van regelgeving en standaardisatie rond drones, vormden samen een sterke rationale voor de investeerders in deze ronde.

Marc Kegelaers, CEO van Unifly:

'Deze investering door Terra Drone, samen met QBIC en PMV, toont het vertrouwen van de markt in onze technologie. Dit geeft ons nu de middelen om onze ambities waar te maken: een wereldspeler worden op het vlak van Unmanned Traffic Management of UTM.' 

Toru Tokushige, CEO Terra Drone Corporation:

'Ik ben verheugd en enthousiast om de UTM markt te kunnen betreden in een alliantie met de marktleider op het vlak van Unmanned Traffic Management. In samenwerking met Unifly gaan we de APAC-markt veroveren en wereldwijde standaarden vastleggen. Terra Drone Corporation staat klaar om deze producten en diensten in de markt te zetten, die essentieel zijn voor de groei van de hele drone sector.'

Walter Eevers, onderzoeksdirecteur VITO:

'Unifly is een toonvoorbeeld van de valorisatiestrategie die VITO hanteert. De combinatie van technologie en marktopportuniteiten hebben geleid tot een startup die binnen afzienbare tijd geëvolueerd is tot een succesvolle onderneming in een toekomstgerichte sector. VITO is trots op het team van Unifly, dat bewezen heeft op eigen vleugels de wereld te kunnen veroveren en mee een veilige integratie van drones in het luchtruim te kunnen realiseren.'

www.terra-drone.co.jp/en/

 

 

Inschrijven nieuwsbrief

Streep NL
Streep NL
Streep NL

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina