Selecteer de taal

  • facebook logo
  • linkedin logo
  • twitter logo

De Gene Haas Foundation doneerde een cheque van 2.390 euro aan het Bernardustechnicum in Oudenaarde.

Eind vorig schooljaar werd door het Bernardustechnicum bij de Gene Haas Foundation een aanvraag ingediend tot het verkrijgen van een studiebeurs voor het betalen van het inschrijvingsgeld voor de leerlingen die verder studeren in een mechanica gerelateerde opleiding via een zevende jaar of een opleiding aan een hoge school. 

Begin dit schooljaar kwam het heugelijke nieuws dat de projectaanvraag werd goedgekeurd en dat de leerlingen van het 7de Secundair Industriële Onderhoudstechnieken en een leerling die verder studeert voor een professionele bachelor Elektromechanica hun inschrijvingsgeld terugbetaald krijgen.

Dit betreft een financiële steun geschonken door de Gene Haas Foundation. Gene Haas is de zaakvoerder van een groot Amerikaans machineproducent in computergestuurde verspaningsmachines.

Zo heeft het Bernardustechnicum in zijn werkplaats HTEC (Haas Technical Education Center) op de campus Gelukstede een zevental machines van het merk Haas waarmee alle leerlingen uit het studiegebied het computergestuurd verspanen kunnen oefenen.

‘Gene Haas streeft ernaar om studenten over de hele wereld aan te moedigen om een opleiding mechanica te volgen en vol te houden. De technologie en techniek omtrent mechanica is enorm belangrijk voor onze economie en welvaart’, weet  Simon Vanmaekelbergh (HTEC & Educational Partnership Coördinator).

‘Landen zoals Zweden, Tsjechië en Duitsland hebben een zeer sterke economie. Dit komt vooral doordat zij een heel sterke maakindustrie hebben. Als zij hun maakindustrie zouden verliezen dan zou het land achteruit gaan. Net dit betekent een reëel gevaar voor België. De economische groei is dus eigenlijk vooral afhankelijk van de goede kennis en vaardigheden bij onze huidige leerlingen. De Gene Haas foundation wil hierbij een actieve rol spelen in het tot stand brengen van positieve veranderingen in de maakindustrie.’

Algemeen directeur Patrick Vansteenbrugge van het Bernardustechnicum: ‘Onze school besteedt veel aandacht voor het ontwikkelen van zowel technical als soft skills, een goede attitude, de passie voor de job, en het beheersen van precisie vaardigheden bij de studenten.’

‘Werkgevers uit de maakindustrie zijn bezorgd over de toekomst van hun bedrijven. Dit heeft vooral te maken met de vaardigheden van hun nieuwe werknemers. Werkgevers zijn bezorgd over het engagement, de vastberadenheid en doelgerichtheid van hun toekomstige werknemers. Vandaar dat we hier als school op inspelen zodat onze leerlingen een mooie carrière te wachten staat.’  

‘Een financieel duwtje in de rug helpt hierbij onze leerlingen te stimuleren om verder te studeren zodat men nog beter is voorbereid op de arbeidsmarkt en een succesvolle carrière kunnen uitbouwen. Een (elektro)mechanisch opgeleide leerling is fel gegeerd op de arbeidsmarkt en vindt dus snel werk in velerlei bedrijven’, aldus directeur Patrick Vansteenbrugge.

 

Inschrijven nieuwsbrief

Streep NL
Streep NL
Streep NL

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina