Selecteer de taal

  • facebook logo
  • linkedin logo
  • twitter logo

Atlas Copco Tools presenteert een nieuwe draadloze adapter voor meetwaardesensoren.

De nieuwe draadloze adapter IRC-Connect van Atlas Copco Tools vergemakkelijkt de controle van schroefspindels in automatische stations.

Deze wordt eenvoudig op de meetwaardesensor aangesloten en geeft de resultaten via Bluetooth of WLAN door.

De nieuwe draadloze adapter IRC-Connect is geschikt voor gebruik met alle meetwaardesensoren van Atlas Copco. Met de adapter kunnen meetapparaten voor koppel en draaihoek, waarmee gebruikers in de schroefmontage de kwaliteit borgen, hun meetgegevens draadloos aan een analyseapparaat (STa 6000) doorgeven. Een zeer groot voordeel is de kwaliteitsborging van automatische stations met foto-elektrische beveiligingen. Gebruikelijke kabelgebonden meetwaardesensoren kunnen binnen dergelijke stations in de regel niet worden gebruikt, zonder dat het station omslachtig omgebouwd of ‘om de tuin geleid’ zou moeten worden.

De draadloze adapter wordt op de meetwaardesensor gezet en beide worden in het montagestation op de te controleren schroefspindel aangesloten. De bediener kan van buitenaf de resultaten via WLAN of Bluetooth op de STa 6000 oproepen. Mocht de communicatie uitvallen, dan gaan er geen gegevens verloren: De IRC-Connect slaat de laatste 5000 meetresultaten op. Het analyseapparaat STa 6000 van Atlas Copco wederom kan gelijktijdig gegevens van tot wel 30 draadloze adapters ontvangen en verwerken. Dat is met name bij automatische meervoudige schroefsystemen interessant: In de stations kunnen tot wel 30 spindels gelijktijdig worden getest.

 

Inschrijven nieuwsbrief

Streep NL
Streep NL
Streep NL

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina