Selecteer de taal

  • facebook logo
  • linkedin logo
  • twitter logo

Altra Industrial Motion meldt de acquisitie van Stromag GKN, de fabrikant van schijfremmen, schakelbare koppelingen en koppelingen voor ongeveer 184 miljoen euro.

Volgens GKN zal deze verkoop haar toelaten het kapitaal te herschikken in haar core business, zijnde de ruimtevaart en de automotive sectoren.

Stromag – dat deel uitmaakt van de afdeling Land Systems van GKN gevestigd in het Verenigd Koninkrijk – stelt 700 mensen te werk en heeft een omzet van circa 131 miljoen euro, gerealiseerd in 2015. Haar belangrijkste producten zijn schijfremmen, schakelbare koppelingen, elastische koppelingen, frictieplaten en eindschakelaars terug. Het bedrijf staat ten dienste van sectoren zoals de landbouwmachines, de bouw, kranen en hijsapparatuur, de zeemacht, de metaalbewerking, hernieuwbare energie en de algemene industriële markten.

Stromag werd opgericht in 1932. Het hoofdkantoor bevindt zich in Duitsland en de firma heeft activiteiten in Frankrijk, de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Brazilië, India en China. 'De overname van Stromag zal een ondersteuning bieden aan Altra met complementaire producten, een grotere aanwezigheid in strategische geografische regio’s en een betere intrede van nieuwe groeimarkten', aldus Carl Christenson, voorzitter en CEO van Altra. 'Stromag geniet van een sterke merkreputatie en haar hightech industriële schijfremmen, schakelbare koppelingen, elastische koppelingen en eindschakelaars zijn ideale extensieproducten voor Altra.'

Stromag zal zich aansluiten aan de bestaande merken van schijfremmen, schakelbare koppelingen en koppelingen van Altra zoals Warner Electric, Matrix International, Bibby Turboflex, Huco Dynatork, TB Woods, Ameridrives, Twiflex, Wichita Clutch, Stieber, Marland, Formsprag en Svendborg.

www.stromag.com

www.altramotion.com

 

 

Inschrijven nieuwsbrief

Streep NL
Streep NL
Streep NL

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina