Selecteer de taal

  • facebook logo
  • linkedin logo
  • twitter logo

Ronnie Leten vertrekt op 26 april als CEO bij Atlas Copco.

De 60-jarige Ronnie Leten was al sinds 1985 in dienst van Atlas Copco, waar hij in 2009 topman van de Zweedse multinational werd.

Leten werd in 2013 door Trends verkozen als ‘Manager van het Jaar.’

Ronnie Leten was lange tijd President Business Area Compressor Technique bij Atlas Copco. Hij leidde toen wereldwijd de afdeling Compressor Technique van Atlas Copco, vanuit het hoofdkantoor in Wilrijk en stuurde fabrieken aan in Brazilië, China, Tsjechië, Frankrijk, Duitsland, India, Italië, Nieuw-Zeeland, Zwitserland en de Verenigde Staten.

In 2009 werd hij CEO voor de hele bedrijvengroep van Atlas Copco, goed voor de leiding over 45.000 mensen. Hij figureerde sindsdien ook op de lijst van de top honderd beste CEO’s ter wereld.

Ronnie Leten vroeg zelf om het bedrijf te verlaten. Bij de aankondiging van zijn afscheid werd hij geflankeerd door zijn opvolger Mats Rahmström en Hans Stråberg, de voorzitter van de raad van bestuur van Atlas Copco.

Leten zelf vond na acht jaar aan de top van Atlas Copco het moment gekomen voor een wissel aan de top. 'Vanaf dag één moet je als CEO uitkijken wie je kan vervangen. Maar als je te lang wacht om de fakkel door te geven, dan kunnen mensen binnen het bedrijf met veel in hun mars andere opties gaan zoeken.' Hij citeerde voorts de gewezen Amerikaanse president John Kennedy: 'Je moet het dak van je huis vervangen als de zon schijnt.'

Tegelijkertijd met het aftreden van Ronnie Leten maakte Atlas Copco het voornemen bekend om de groep in twee te splitsen: een nieuw bedrijf dat focust op de mijnbouwactiviteiten en het bestaande Atlas Copco dat focust op de industriële activiteiten.

Over zijn eigen toekomst beantwoordde Leten geen vragen. Hij keert midden dit jaar met zijn gezin terug uit Stockholm. Leten wil alvast ‘meer gaan fietsen.’

 

 

Inschrijven nieuwsbrief

Streep NL
Streep NL
Streep NL

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina